RSS

luni, 10 iunie 2013

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Ce poate fi mai bun la micul dejun decat o bunatate pufoasa si delicioasa?! Iar combinatia cascaval - carnat stik, a fost delicioasa!!! 
Si daca-i aluat, o pun pe lista pentru Provocarea "Dulce Romanie".

Ingrediente:
500 g faina + cca 100 g 
250 g lapte batut
10 g drojdie uscata
1 ou
100 ml ulei
1 lingurita sare
200 g cascaval de oaie
2 bucati carnat stik
1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns


Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara curent, intr-un castron, acoperit cu folie alimentara, iar deasupra cu un prosop.
Pe masa infainata am rasturnat aluatul, l-am impartit in 10 bilute, pe care le-am mai lasat la crescut vre-o 10 minute. Fiecare bucata am antins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala, cu o grosime de cca 0,5 cm. Am franjurat cu un cutit cam jumatate din aluat, iar pe portiunea nefranjurata am pus cam 1 lingura cu varf de cascaval ras si cate rondele de carnat. Am inchis aluatul in zona cu umplutura, presand usor marginile, apoi am rulat. Am procedat identidic la toate cele 10 bilute. 
Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic, pentru 30 minute.
Dupa cum se vede in poza, n-am strans bine marginile, iar la cateva a iesit putin cascaval.. Dar n-a fost bai, s-au mancat toate, si au mai fost solicitari!  Noi am servit parizienele cu cate o cana de iaurt de capra. O bunatate de combinatie!!!

Va invit la niste cornuri satioase si delicioase!!!

14 comentarii:

Mihaela Mihalache spunea...

ce-ar merge una la micul dejun! Pupici

Laura @ Transylvanian Kitchen spunea...

Arata bine! Sunt bune??

Micky Apostu spunea...

Pufoase si delicioase :)

Rocsy Ciobanu spunea...

Ce apetisante. Bravo!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Astea-s si pe placul meu!Si sunt atat de frumoase!
Pupici cu drag!

maria mihalache spunea...

Tare gustoase trebuie sa mai fie!

Simona spunea...

@Mihaela, si la micul dejun si oricand dorim o gustare! Pup
@Laura, foarte bune au iesit!! Trebuie sa le incerci, nu vei fi dezamagita. Pup
@Micky, asa este! Pup
@Rocsy, multumesc. Pup
@Mihaela, multumesc! Nu putea sa nu fie pe placul tau, tu sefa aluaturilor :) Pupici
@Maria, foarte bune au iesit! Pup

Paradis spunea...

Minunate!

Sidy spunea...

Sti ce ??? Eu renunt la masa mea de prinz.....
Doua pariziene , va rog ! Si o cana cu lapte batut....
O minunatie, deja ii simt aroma.....
Te tzuc cu drag SimOna!

Simona spunea...

@Paradis, pup
@Sidy, doua pariziene si o cana cu iaurt sunt ale tale!! :) Pupici

Haplea spunea...

Ce frumusele sunt!!!

The Wandering Oltean spunea...

Perfect au iesit! Au o culoare ...delicioasa :)

Danutza spunea...

Ce rumene si frumusele sunt! :*

Cristina spunea...

Cu siguranta as vrea sa mananc o bucata!