RSS

marți, 6 decembrie 2011

Fasole scazuta cu afumatura

Pentru zile ploioase, desi parca ar merge o ninsoarte - spune copilul din mine, astazi va propun o mancarica foarte gustoasa. Si cum am vazut ca l-ati indulcit voi pe Mos Nicolae, m-am gandit ca eu sa-l intampin cu o mancare traditionala!

 
Ingrediente:
500 g fasole boabe
1 morcov mare
½ telina potrivita
1 cartof potrivit
1 ceapa medie
1 ceapa mare
700 g scarita de porc
suc de rosii
marar
delikat
sare
boia iute
Fasolea am lasat-o de seara pana a doua zi, in apa rece.
A doua zi, am spalat bine fasolea care sa umflat, dublandu-si volumul, si am pus-o la fiert in apa colocotita, schimband 3 ape.
In ultima apa am pus morcovul, cartoful, telina si ceapa mica, taiate bucati, si am lasat sa fiarba.
Intr-o alta cratita am calit in ulei ceapa cea mare tocata marunt. Cand s-a inmuiat am adaugat boia iute si bucatile de scarita. Am adaugat fasolea fiarta pe jumatate si zeama cat sa acopere. Am taiat si morcovul rondele si l-am adaugat la mancarica.
Cand fasolea a fost fiarta, am pus sucul de rosii... si am potrivit de sare si delikat. 
Am mai lasat cateva minute, apoi am adaugat mararul tocat marunt. Am acoperit cu capac pentru ca aromele sa se imbine.
Am servit cu paine intermediara de casa si conopida acra.
Pofta buna!

16 comentarii:

Din bucataria mea spunea...

O bunatate de fasolica!!!Pup!

Petronela spunea...

Vaaaai ce buna e...imi place mararul (eu n-am aici...) si castronul....cand mai plec in Romania trebuie neaparat sa-mi cumpar unul!!!!Exact asa o fac si eu si e o bunatate !!!
Pupici si o seara placuta!!!!

TeoBucatar spunea...

Merge oricand fasolea asta si cred ca execut si eu una zilele astea!Pupici!

Simona spunea...

Licuta, multumesc. Te pup
Petro, stiu ca nu aveti marar... pe sora`mea o aprovizionez cu d`ala uscatu` la plic :) Si mie`mi plac tare mult castronelele astea si din prin toate targurile imi cumpar ceva.. romanesc. Te pup, o seara exclenta.
Teo, e buna oricand, doar ca din pacate nu stiu de ce eu o fac cam rarut.. :) Pupici

Fancy Cake spunea...

Delicios! Mai ai o portie?

Simona spunea...

Ptr tine oricand! :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Un castron l-ai pregatit pentru mine nu-i asa? Te pup!

Simona spunea...

Mihaela, binenteles! :) Pupici

FLORY spunea...

o bunatate,delicioasa cu muraturi!Pupici!

Cristina spunea...

Super buna fasolica cu carnati! Asta am mancat si noi ieri!

Oana spunea...

Nu-ti poti imagina ce pofta mi-ai facut! Si castronelele acelea imi aduc aminte de mancarea facuta de mama. In plus, mereu alegeam conopida dintre muraturi; este preferata mea!
Imi place mult aceasta postare :X
Te pup si iti doresc o zi frumoasa!

Simona spunea...

Flori, mercic. Te pup
Cristina, fasolica mea e cu scarita, dar este excelenta si cu carnati. Pup
Oana, bine ai venit! Of, stiu cum e cu poftele.. zilnic poftesc pe blogurile fetelor.. :) Te pup si eu

Roxana spunea...

O bunatate de mancarica , acum imi fierbe si mie fasolea am sa o pregatesc exact ca si tine , numai k nu am morcovel si e un frig afara si nu am chef sa ies :D si mararul il am prospat in tin in congelator ca am cumparat o legaturaaa mareeeee si in congelator mi se pastraza binisor , te pupa Roxy iti doresc sanatate la familie si tie :*:*:*:*

Anonim spunea...

salut. sant barbat si sant la inceput in arta gatitului...si vreau sa imi impresionez viitoarea sotie cu ceva bun. doar ca eu aici nu am fasole uscata. este buna si ce-a la conserva?

Simona spunea...

@Roxana, sunt convinsa ca mancarica ti-a iesit delicioasa!! Pupici si acelasi ganduri bune!

Simona spunea...

@Anonim, dupa cum stii barbatii sunt cei mai buni buncatari.. deci astepta doar putin sa te specializezi! :)
Poti folosi si fasole la conserva doar ca nu o mai fierbi decat foarte putin. Calesti putin carnea, apoi adaugi ceapa, eventual putina boia, adaugi apa si lasi sa fiarba pana se inmoaie ceapa si se fierbe putin carnea. Atunci adaugi fasolea si mai lasi putin la fiert (eventual conform indicatiilor). Adaugi sucul de rosii, mararul si gata!
Bafta iti doresc!