RSS

sâmbătă, 30 aprilie 2016

Ciorba din coaste de miel

A mai trecut un an.. Da, știu, nu este sfârșitul anului, dar faptul ca mâine este o zi speciala, mă face sa mă gândesc la oamenii dragi care ne-au părăsit de la Pastele trecut și pana acum.. Prea mulți, prea repede, prea nedrept.. 
Dar, a și venit un nou membru în familie.. Maimutica noastră scumpa.. Ma uit acum în stânga și dreapta mea.. și văd doi botosi care dorm.. Maimutica probabil viseaza, zâmbește în somn... si zâmbetul ei îmi umple viața, și sufletul și tot!!
Dar sa revenim la ale noastre.. și ca invit la o ciorba delicioasa de miel!!
Un Paște liniștit dragilor!! 


Ingrediente:
cca 500 g coaste de la un miel mic
2 cepe medii
1 morcov
1 pastarnac
½ telina
½ ardei capia (congelat)
½ ardei gras (congelat)
1 conserva rosii in bulion
bulion de zarzare
sare
4 oua fazanita
½ legatura leustean
½ legatura patrunjel


Intr-o oala am pus 3 litri apa, coastele de miel spalate in mai multe ape, si o lingurita de sare. Am lasat sa fiarba, spumand mereu. 
Intre timp am pregatit legumele, pe care le-am tocat marunt.
Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am adaugat legumele si am lasat sa fiarba cca 20 minute, apoi am pus rosiile si am mai lasat vre-o 15 minute. Pentru a acri putin ciorba am pus cateva linguri de bulion de zarzare (corcoduse) si am mai lasat sa fiarba cateva minute, timp in care am batut cele 4 oua pe care le-am adaugat la ciorba. Dupa primele clocote am oprit focul si am adaugat verdeata tocata marunt.
 Pofta buna sa aveti!!