RSS

joi, 14 aprilie 2016

Ciulama de urzici

Am lipsit mult.. dar noul membru al familiei, maimutica noastra, îmi ocupa destul de mult timp.. Nu ca nu ar fi cuminte (am poate cel mai cuminte copil pe care îl cunosc), ci ptr ca îmi doresc sa fiu mama cu norma întreaga :) 
Așadar,  ptr azi o rețetă de sezon!

Ingrediente:
1 castron marisor de urzici
1 ceapa
1 lingura faina
3 catei usturoi
ulei
sare
ptr. servit:
mamaliga
ou ochi
carne de la untura


Urzicile culese si bine curatata si spalate in mai multe ape, le-am pus la oparit cca 10 minute. 
Am scos urzicile, iar zeama am dat-o deoparte, fara a o arunca. Urzicile le-am lasat putin la scurs, apoi le-am tocat marunt pe un tocator, si le-am pus intr-un castron impreuna cu lingura de faina. Am amestecat energic. 
Intre timp am calit ceapa, am adaugat urzicile si si un polonic de zeama si am lasat sa clocotesca putin. Am potrivit de sare, am adaugat si usturoiul pisat, iar cand urzicile au prins consistenta, am oprit focul.
Zeama ramasa de la urzici este un adevarat medicament la pahar (foarte bun pentru detoxifierea organismului), asa ca ar fi pacat s-o aruncam.
Am servit urzicile alaturi de mamaliga calda, un ou ochi si o bucata de carne de la untura.
Pentru perioada de post, se va renunta la ou si carne, si avem o delicioasa mancarica!
Pofta buna!

2 comentarii:

coco spunea...

chiar buna, am facut si eu!

Arome aromate spunea...

Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase urzicile preparate asa.