Dar pentru ca sub nici o forma n-am vrut sa lipsesc de la Provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, proiect initiat de Gina, si gazduit luna aceasta de Margareta Cismasiu, am pregatit un ghiveci de legume, o bunatate de care eu nu ma satur niciodata! Si am fost si in tema data de gazda: mancaruri/tocanite din legume sau cu carne.
Ingrediente:
2 cepe medii
1 morcov marisor
1 ardei gras verde
2 cartofi potriviti
1 mana fasole verde (congelata)
1 mana mazare (congelata)
1 dovlecel mic
2 rosii mari foarte coapte
patrunjel
ulei
Legumele le-am curatat si spalat. Ceapa am tocata marunt, morcovul
rondele, iar ardeiul julien, si le-am pus sa se caleasca in ulei. Cand s-au
inmuiat am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa dea in cateva clocote,
apoi am pus cartofii taiati cuburi, dovlecelul rondele, mazarea si fasolea
congelate, am pus si o lingurita de sare, si am lasat sa fiarba cca 15 minute. Rosiile
le-am taiat cuburi si le-am adaugat peste legume, si am mai lasat sa fiarba cca
15 minute. Cand toate legumele au fost fierte, am oprit focul si am adaugat
patrunjelul tocat marunt.
2 comentarii:
O bunatate!
Bunaciunem chiar si fara carne! ;)
Trimiteți un comentariu