RSS

marți, 30 august 2011

Ciorba de vacuta dreasa cu ou

Iubitul meu a avut pofta de ciorbita de vacuta. Nu am facut o cantitate mare ptr ca noua ne place mancarea proaspata. Cantitatile sunt ptr 4 portii.

Ingrediente:
250 g pulpa vitel
1 pastarnac mic
1 morcov micut
1 ceapa
1/2 ardei gras verde
1/4 ardei gras rosu
1/2 telina mica
suc de rosii
sare
delikat
bors
1 ou
patrunjel
leustean
Carnea am spalat-o bine-bine, am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare.
Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos-o si am strecurat zeama.
Legumele le-am curatat, spalat si tocat / ras marunt.
Am pus la calit legumele ptr 1 min.
Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne.
Cand legumele erau aproape gata am adaugat sucul de rosii si am mai lasa 5 min.
Apoi am pus borsul, delikatul, iar dupa cateva clocote am adaugat oul batut cu putin sare.
Am lasat cateva minute, apoi am adaugat verdeata tocata.
Am stins focul si… am papat ciorbita cu ardei iute.
Pofta buna!

2 comentarii:

Cristina spunea...

F buna ciorbita ta! Poate fac si eu una de vacuta zilele viitoare. Te pup

Simona spunea...

Mercic Cristina! O pun langa ciorbita ta taraneasca de pui. Pupici si ne "vedem" sapt viitoare sa vad ce bunatati ai mai postat (maine fugim intr`un concediu micut :)))!