Ingrediente:
2
l apa
1
ceapa
½
telina mica
1
morcov mediu
1
pastarnac mic
½
ardei rosu
½
ardei verde
1
lingura sare
3
linguri ulei
2
linguri rase orez
1
lingura rasa bors Magic (nu am avut bors lichid)
½
legatura patrunjel
2
galbenusuri ou gaina
100
ml suc de rosii
Ptr. perisoare:
250
g carne tocata vita
4
oua prepelita
cateva
fire patrunjel
cateva
fire marar
1
lingura cu varf orez
1
lingurita rasa sare
un
praf piper
Am
pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date
prin razatoare – morcov, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am
spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de
ulei si am lasat sa fiarba.
Intre
timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de
prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!),
patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul.
Am
amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Nu am folosit oua de prepelita ca sa fiu eu mai cu mot, ci ptr ca aveam in frigider foarte multe si m-am gandit ca le pot folosi si in varianta asta! Cu mainile
umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie intinsa.
Cand
legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat
orezul si perisoarele. Am lasat sa fiarba cca 20 minute. Am adaugat putin suc de rosii.. si am lasat sa fiarba cca 5 minute. Dupa
acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt si am mai lasat
sa fiarba cca 5-10 minute.
Am
amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina, am pus cu polonicul zeama
din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala,
incorporand bine.
Am
mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.
Am
papat ciorbita cu smantana (desi nu este neaparat nevoie..., dar, na, din obisnuinta!) si ardei iute, alaturi de painica floare! O nebunie!!!
Este poate una dintre cele mai bune ciorbite de perisoare pe care am papat-o vreodata si care va ramane clar ciorbita familiei noastre! Multumesc mult Antonina pentru reteta asta minunata!
Pofta buna va doresc!
24 comentarii:
Si tu ce faci,mai zici de Anto!Imi faci pofta mie la ora asta!
Upss... Sorry! :) Da` era prea buna s-o tin doar ptr mine.. :) Pupici
Trimite si la mine o portioara ca azi nu am mancat deloc ciorbita sau supica si-mi lipseste!
Si ce daca e trecut de ora 23 ? Io tot vreau! :)
Dac vin ce desertul,dai o farfurie cu ciorba?Dai,daiiii?Pupicei!
Draga Simona, cu ciorbita ta de perisoare din manzat...m-ai atins la corason:)!!!!!LIKE, LIKE!!!!Pupici:x
Simo ma bucur din suflet ca v-a placut !!! Ma unge la inima ciobita asta de fiecare data cand o prepar, iar acum ca stiu ca a devenit si preferata voastra, sunt in culmea fericirii ;) Multumesc pentru frumoasele cuvinte ! Pupici cu drag!
mor dupa ciorba de perisoare, esti lea :P
Faci niste ciorbite extraordinare! Habar n-ai ce pofta mi-ai facut!!! Mi-e foame :))
Te pup dulce!
Cu mare placere iti ofer o portie... dubla! :) La cat este de buna sunt convinsa ca nu-ti ajunge una.. Pup
Binenteles!!! Pupici
Exact asa am patit si eu cand am vazut-o prima oara! :) Pup
Anto, eu nu eram o mare mancacioasa de ciorba de perisoare... al meu e cu ciorbita asta, dar de reteta ta m-am indragostit iremediabil! Iti imaginezi al meu.. ;) Te pup dulce si iti multumesc inca odata!
Nu-s chiar rea, ca-ti ofer si tie o portie! :) Pupici
Asta chiar ti-o recomand s-o faci, ca n-o sa-ti para rau! Pupici dulci
Buna rau, ciorbita!!!Stiu ca Antonina face o mancare grozava!Pup!
Foarte buna ciorbita ta!
Ai dreptate! Acum m-am convins definitiv! :) Pupici
Mercic! Pup
Foarte buna ciorbica, si noua ne place mult!
Multumesc!
Ei dar ce ciorba buna...
Simona vad ca am avut aceleeasi pofte :))e o ciorbica foare buna!!Pupici!!!
Buna rau a fost... Deja-mi este pofta iar! :)
Din pacate eu nu mai am... asa ca ma voi servi de la tine, ca tare bine arata si a ta! Pup
Trimiteți un comentariu