Nu-i asa ce era era momentul de o painica?? Si nu orice fel... ci o painica de secara! O bunatate nu alta!Ingrediente:
200 g faina secara
200 g faina alba
100 g faina neagra
1 lingurita sare
20 g drojdie proaspata
200 ml apa calduta
50 g unt topit
ulei de masline ptr uns tava
mac
susan
seminte floarea soarelui
Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.
Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute.



.jpg)

8 comentarii:
Imi place muuuuuuuuuuult painica ta.Pupici!
Minunat arata !!!
O apreciere de la cineva care-i specialist in painici, ma face sa rosesc! Te pup
Hm.. dau la schimb.. cu.. ce vrei tu! Ca toate-s delicioase la tine! :) Pupici
Imi place tare mult pîinea cu secara. Din pacate doar mie... asa ca fac rar de tot. Noroc ca gasesc pîine buna de secara, la brutarie :)
Arata foarte bine pîinica ta!
Eeeei, ai facut inaintea mea:) Musai sa incerc! Pup
Maya, din pacate eu gasesc foarte rar o painica care sa-mi placa... asa ca trebuie sa o prepar in casa! As fi ipocrita sa spun ca daca nu am timp sa fac paine, stau sa mor de foame... Nu! Cand si cand gasesc in LIDL niste painici cu seminte foarte bune.. si cu ele imi mai fac pofta.
Pupici si mercic de vizita!
Abia astept sa gust si de la tine! :) Pupici
Trimiteți un comentariu