M-am gandit sa va indulcesc cu un tortulet, despre care credeam initial ca-i un dezastru, dar care, desi nu arata el bine, noua ne-a placut foarte tare. Iubitul meu a ras de modul in care l-am decorat si l-a numit ... coliva. :PIngrediente blat:
6 oua
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
125 g faina
2 plicuri cafea instant
1/2 plic praf de copt
Ingrediente crema:
1 litru smantana 20%
7 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri gelatina
150 ml lapte dulce
ptr insiropat: 1/2 plic cappuccino
ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate
Mai intai am pregatit blatul:
Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.
Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.
Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino,
Un tortulet foarte racoritor, numai bun dupa atatea sarmale si fripturi!















6 comentarii:
Se observa ca este perioada torturilor.Pregatiri intense pt revelion?
Tare, tare bun!!!Yummy!Pup!
mie imi place cum arata!si sunt sigura ca e delicios!!Pupici!!
La multi ani, Simona!
Sa ai parte de un an linistit, cu sanatate si bucurie.
Si, da, vreau si tort :))
coliva ta mi-a stimulat saliva :D. Iti doresc un an nou presarat cu impliniri si multa sanatate siiiii arunca un ochi http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2011/12/leapsa-muzicala.html , esti la leapsa :))
Haplea, tortul a fost ptr ajun de Craciun.. facut in mare viteza. Cu pregatirile.. mai greu. Serviciul imi ocupa foarte mult timp in aceasta perioada :)
Licuta, te pup!
Fantezie, multumesc mult. Pupici
Gaby, serveste cu placere. La multi ani si tie!
Strumfita, multumesc de urari si de leapsa! Un An plin de realizari si fericire iti doresc! Pupici
Trimiteți un comentariu