Acum ceva timp am degustat aceasta placinta la o colega... si imediat i`am "furat" reteta. Asteptam o zi mai speciala ptr a o face... si in acest weekend a venit ziua. A avut mare succes, doar un mic inconvenient... eu am folosit doar branza mascarpone si a iesit un pic cam dulce.. In rest o minunatie! Este cea mai buna placinta cu branza pe care am mancat`o! V-o recomand cu mare drag!
Si mi`am "recuperat" si aparatul foto.. am pus poze cu rezultatul final!
Multumesc Doina ptr reteta - cea mai tare prajitureasa!
Si mi`am "recuperat" si aparatul foto.. am pus poze cu rezultatul final!
Multumesc Doina ptr reteta - cea mai tare prajitureasa!
Ingrediente:
1 ½ pachet Unirea sau President
5-600 g faina (Dobrogeana, Grania)
1 pachet praf de copt nestins
1 praf sare
2 cesti zahar farin
6oua
1 baton vanilie sau esenta
Se freaca galbenusurile cu praful de sare. Margarina (la temperatura camerei) se amesteca (cu mana) cu galbenusurile. Se adauga 1 ceasca zahar farin si ¼ din cantitatea de faina. Se framanta 10-15 min (sus-jos-dreapta-stanga). Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider 30 min. Se scoate, se adauga faina in praf, se framanta 10-15 min, apoi se da iar la frigider 30 min. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori, adaugandu-se si praful de copt. La final aluatul trebuie sa fie semi-moale.
Se bat albusurile spuma cu sare + o ceasca zahar farin. Se pregateste vanilia – batonul se amesteca cu garonne sau coniac. Se mixeaza mascarpone si branza de vaci, separat. Se amesteca branzeturile facute crema, cu albusurile si vanilia.
Se tapeteaza o tava inalta, se pune aluatul cu sucitorul, iar deasupra branza. Se da la cuptor 40 min, la foc potrivit. Cand este aproape gata, se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!
Se tapeteaza o tava inalta, se pune aluatul cu sucitorul, iar deasupra branza. Se da la cuptor 40 min, la foc potrivit. Cand este aproape gata, se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!
1 comentarii:
CRED CA ESTE DELICIOASA !!!
Trimiteți un comentariu