RSS

sâmbătă, 14 mai 2011

Pizza cu ton si legume

Pentru ca aveam ceva ton prin frigider, a doua tava de pizza am facut-o cu ton.

Pentru o pizza mare am avut nevoie de:
Blat:

- faina 4 cesti
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- sare
- apa minerala
- ulei
Topping:
- 2 conserve ton in ulei
- cateva fileuri de ansoa
- 1/2 ardei capia rosu
- 2 fire ceapa verde
- 2 bile mozzarella
- 10 masline
- suc de rosii



Se paseaza drojdia cu zaharul pana devine lichid. Faina se pune intr-un bol, se adauga oul, sarea, un pic de apa minerala si se amesteca. Se adauga si drojdia, si se amesteca bine. Se pune cate putin ulei, framantandu-se un aluat elastic. Aluatul se pune intr-un loc caldut, lasandu-se la dospit 30 min.
Intre timp am pregatit toppingul: ardeii i-am taiat fasii, tonul l-am scurs de ulei si l-am pasat pentru a-l uniformiza, ceapa verde am taiat-o rondele, mozzarella am dat-o prin razatoare.
Cand aluatul a crescut, se intinde cu sucitorul, apoi se pune intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune suc de rosii, apoi toppingul: ardeiul, ceapa, tonul, maslinele si mozzarella rasa.
Se da la cuptor pentru 20 min, la 200 grade.
Pofta buna!

2 comentarii:

Cristina spunea...

pacat ca anu ai facut o poza, mi-ar fi placut sa vad o pizza buna.

Simona spunea...

Da, din pacate aparatul a ramas in Dk, iar eu sunt in Ro... Pizzele au iesit foarte bune! La preparate italienesti am avut "profesor" pe sora`mea, care`i stabilita de vre`o 10 ani p`acolo :) Din pacate silueta nu`mi permita sa fac prea des preparate made in It :) Abtinerea e mama siluetei :))
Te pup si mercic de vizita!