300 g linte, 2 buc telina, 2 catei usturoi, 80 g unt, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 cartof, 1 crenguta de cimbru, 2 l apa, sare, piper.
Se pregatesc mai intai legumele curatandu-le si spalandu-le. Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa cateva clocote, se adauga si zarzavatul taiat in lungime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se adauga si cimbrul pentru a spori savoarea supei. Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se paseaza numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Intr-o oala se incalzeste untul, se adauga legumele pasate, se amesteca bine si se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si apoi se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se presara deasupra patrunjel.
Pofta buna!
Frigarui din piept de pui, salata si salam
Acum 19 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu