RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Pilaf cu legume

Acest "pilaf" este o foarte buna garnitura. Se poate "asocia" multor sortimente de fripturi, cu sosuri sau fara, la gratare, prajeli, etc.
Noua ne place foarte mult.

Ingrediente:
o cana orez bob lung
1 morcovi
1 ceapa rosie
1 pastarnac
1 ardei capia
50 g mazare congelata
100 g fasole verde congelata
sare
delikat
patrunjel verde



Se curata toate legumele, se toaca cubulete.
 
Ceapa se caleste in putin ulei, pana devine aurie.
Se adauga morcovii, pastarnacul si ardeiul.
Cand si acestea sunt un pic calite, se adauga orezul, spalat si scurs bine. Se caleste 2 min.

 Se adauga si restul legumelor congelate...

delicatul...


  Se adauga 1 cana de apa calduta sau supa.
 Se amesteca din cand in cand, completandu-se cand e cazul cu apa calda.
 Cand orezul este aproape gata, se potriveste de sare. La final se adauga patrunjelul verde, amestecandu-se bine. Se poate da la cuptor cateva min.

La aceasta reteta se poate adauga si bucati din piept de pui fierte sau ciuperci fierte.
Noi am servit acest orez alaturi de pui condimentat si preparat pe gratarul coptorului.
Pofta buna!


1 comentarii:

Diana spunea...

Si eu prepar foarte des acest pilaf, si ne place mai mult decat cel simplu.