Pentru astăzi, o pâine absolut delicioasă!
Ingrediente:
500 g faina alba
380 ml apa calduta
12 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
3 rosii deshidratate
Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un
castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste
faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. La final am omogenizat
si rosiile deshidratate (scurse de ulei) taiate bucati. Aluatul trebuie sa aiba
o consistenta moale si lipicioasa.
Vasul l-am acopeit cu folie alimentara si un
prosop, si am lasat sa creasca pentru 2 ore.
Cu 15 minute inainte sa se termine perioada de dospire, am bagat in
cuptor un vas (al meu cu interior ceramic) cu capac si l-am lasat sa se incinga
la 2200C.
Cand aluatul si-a triplat volumul, l-am rasturant pe masa infainata si
l-am adunat intr-o forma rotunda. Foarte rapid am scos cratita din cuptor, am
dat capacul de-o parte si am pus painica. Am acoperit cu capac si am bagat
rapid cratita in cuptor, lasand-o acolo pentru 45 minute.
Dupa aceasta perioada
painica a crescut frumos si a facut crapaturi. Am luat capacul si am lasat-o
inca 15 minute sa se rumeneasca si deasupra.
Am scos painea din cuptor, am rasturnat-o pe un servet curat, am
impaturit-o si am asezat painea in pozitie verticala, astfel paine isi va pastra
coaja crocanta.
Pofta buna va doresc, si va poftesc la masa!!
Bine ai revenit, mamico! Spor si la cat mai multe retete! Eventual alaturi de fete! :))) Te pupam!
RăspundețiȘtergere