RSS

miercuri, 21 ianuarie 2015

Rondea de pulpa la cuptor

In ultima perioada postez destul de rar.. Timpul nu-mi mai permite sa ma ocup cum as vrea de acest blog.. plus ca aparatul meu de fotografiat a inceput sa ma cam lase, iar lumina naturala.. cam rar acum.. Am zis totusi sa va aduc o "leguma" foarte la moda, si anume o pulpa de porc :)


Ingrediente:
o bucata de pulpa de porc de cca 1,5 kg taiata rondea, cu sorici cu tot
piper
boia
cimbru
3 cartofi
2 crengute rozmarin
6 catei usturoi

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o, apoi am pus-o putin in apa rece, cam o ora (mi-a fost teama sa nu fie prea sarata, dar n-a fost deloc). Am scos pulpa din apa, am sters-o si am taiat-o in doua pe lung, apoi am condimentat-o cu piper, boia si cimbru. Daca pulpa este proaspata, ii adaugati si sare, la mine n-a mai fost cazul. Pulpa condimentata am pus-o in punga de copt, intr-o tava in care am adaugat apa.
Am dat tava la cuptor pentru vre-o ora. Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat in 4, i-am condimentat cu piper, boia si crengute de rozmarin. Punga in care s-a copt pulpa am taiat-o si am pastrat sosul in care am pus cartofii. Am asezat deasupra rondelele de pulpa, am pus si cateii de usturoi si am dat tava la cuptor pentru inca vre-o 30-40 minute, intorcand si pulpa pentru a se rumeni pe ambele parti.
Ce a iesit? O bunatate!!
Va invit la masa!!

7 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Vesnic binevenita! Minunata!

maria mihalache spunea...

Ce bunaciune ai adus tu aici?.....mmm.....un adevarat rasfat.

Ghiocel07 spunea...

O idee bună, așa se caramelizează frumos slăninuța și șoriciul.

strumfa bucatareste spunea...

oh, ce bine arata....si eu ce fac acum cu pofta mea? :)))))

Danutza spunea...

Apetisanta!! Cea mai buna "leguma" ever :)

Pupici :*

Biochimist la cratita spunea...

Aiiii, ce ispititior arata! :X

Cristina spunea...

Hmmm, ce ispita!