RSS

miercuri, 30 octombrie 2013

Prajitura Eberswald by MyFancyCake

De cateva luni am tot lipsit de la provocarile propuse de Ama, si nu pentru ca nu am vrut, ci ptr ca am tot avut parte de diverse evenimente in viata mea mai mult sau mai putin placute.. Dar nu despre asta este vorba..
Luna aceasta, in cadrul proiectului "Provocarea secreta", Adela Zilahi mi-a repartizat blogul unei mai vechi prietene virtuale, si anume MyFancyCake. Grea decizie am avut de luat.. dar pana la urma tot timpul a hotarat, deci.. ceva simplu si bun-bun: prajitura Eberswald. Am ramas surprinsa de faptul ca a numit-o prajitura, ptr ca arata mai mult a gogosele sau produs de patiserie, dar am preluat aceeasi denumire. N-au iesit ale mele asa frumoase, dar de gustoase, au fost de nu ne-au ajuns! :)

Ingrediente:


100 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
120 gr faina
3 oua
1/2 lingurita praf de copt
Glazura:
100 gr zahar pudra
2 linguri lapte
esenta de rom


Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit.
Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt.
Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie.
Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti. 
Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar.
Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

6 comentarii:

Alex@Bucataria Familiei mele spunea...

wow...cred ca au fost un deliciu !!!

Laura @ Transylvanian Kitchen spunea...

Foarte gustoasa provocarea!
Te invitam si noi la una :D Luna aceasta eu si sora mea gazduim provocarea Dulce Romanie si te invitam sa participi :)

Cristina spunea...

Cred ca sunt minunate!! Eu sunt fan al Ralucai asa ca tot ce pregateste ea trebuie sa fie tare bun!

Haplea spunea...

Grozava prajitura!

Timea spunea...

Simplu si bun. Te pup

catkitchen spunea...

Nici eu nu mai ajung de vreme buna la provocarile Amei !! :((