De foarte mult timp imi doream sa fac si eu un pate de casa, si rau am facut ca am pierdut atata timp. O bunatate a iesit!!
Ingrediente:
550 g ficat de pasare
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru
4 catei usturoi
sare
piper
170 g unt + 30 ptr topit
lapte cat sa acopere
Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in
lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si
cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10
minute.
Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu 170 g
unt.
Am potrivit de sare si piper si am mixat pana s-a facut ca o pasta.
Am pus
pasta in 2 caserole cu capac, iar deasupra am turnat unt topit si racit.
Am dat
la frigider si am papat cu mare pofta!
10 comentarii:
Tare fain ti-a iesit!Bravo!
foarte bine arata, imi place pateul mai ales facut de casa, pupici si o saptamana frumoasa!!!
Este cel mai bun.
Pupici multi!
tare bine arata, si eu am facut pate de pasare in weekend :) E tare gustos home-made ;) Pupici
Cred ca e delicios! Eu nu mananc des pate, dar ultima data chiar mi-a lasat o impresie proasta un pate care se vrea 'de firma'. Asa ca vine la fix reteta ta, am salvat-o sa-mi fac de acum acasa pate :)
Pupici!
Ce fain arata, Simo. Chiar ai venit la fix cu reteta asta, o sa prestez si eu piticului :) te pup
vezi ca am furat o felie de aici :)))
Imi place pateul facut in casa!E tare delicios!Pup!
sa aveti pofta sau sa va fie de bine, pateul de casa este foarte bun. Pupici :-*
@Buburuza, multumesc! Pup
@Mihaela, la mine este prima oara cand il fac si-s tare multumita! Pupici
@Mihaela, asa este! Pup dulce
@Poliana, cel mai bun este cel de casa! Pupici
@Danutza, al meu nu mananca deloc din cel cumparat.. de aceea am incercat sa fac in casa! Pup
@Laura, sa-mi spui cum ti-a iesit!! Pupici
@Licuta, asa este! Pup
@Strumfita, asa este! Pup
Ce bine ca ai facut , e grozav pateul facut in casa !!! <3
Trimiteți un comentariu