Ca doar ce este mai placut decat sa simti in toata casa mirosul de paine?
Ingrediente:
400 g faina intermediara
100 g faina alba
1 lingurita sare
10 g drojdie proaspata
250 ml apa
5 linguri ulei masline
seminte floarea soarelui
seminte susan
seminte mac
ulei masline ptr tava
Mai inati am amestecat 50
ml apa calduta cu drojdia proaspata si am lasat 10 min sa creasca.
Faina alba si cea
intermediara am amestecat-o cu sarea si semintele, apoi am inceput sa
incorporez apa calduta, amestecand bine cu o lingura.
Am adaugat si maiaua, apoi am inceput sa framant adaugand uleiul de masline.
Am framantat cca 10
minute, apoi am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu o folie, si am lasat
la crescut 1 ora. Dupa o ora aluatul si-a
dublat volumul.
Am format painica, pe care am pus-o intr-o tava usa cu ulei de
masline si tapetata cu hartie de copt, si am lasat-o la crescut 30 minute.
Cand si-a dublat volumul,
am udat painica cu pensula si am presarat seminte.
Am dat-o la cuptor ptr 40
minute, la 200 grade.
O bunatate, nu alta! Din pacate ptr ca era foarte mult soare, pozele nu au iesit foarte bine...
14 comentarii:
Foarte tentant suna si am cam de toate, doar ca in loc de faina itermediara as pune faina de secara, are ceva? Pupici
Painea de casa e cea mai buna!
Painea asta imi place mult dar o cumpar:)Adevarul e ca nu prea gasesc faina neagra si chiar as vrea sa incerc astfel de painita!
Ai mei nu vor decat paine alba,dar o sa-mi fac mie una cu seminte.Arata super bine.Pupici!
o multime de painici minunate faci!!
Si simt mirosul! Yummy vreau si eu un colt :D Pupici :*:*:*
Corina, este foarte buna si faina de secara. Va urma o postare... :) Pup
Bucate apetisante, ai dreptate. Nimic nu se compara cu mirosul... Pupici
Teo, si noi o cumparam inainte... acum gasim cam rar o paine.. adevarata! Pupici
Mihaela, imparte aluatul, da-i forma de chifle, iar in bucata ta adauga seminte :) Te pup
Adina, cand ai fitosu' in casa... :) Nu ca mie nu mi-ar placea... Pupici
Oana, iti trimit o paine intreaga! Pupici dulci!
Vai cat de buna este painea facuta in casa.Arata tare bine!
Haplea, ca bine zici! pup
Simona draga, ma faci sa ma simt o lenesa :)), ca de la sarbatori am intrat in bucatarie zilnic, doar pt ca trec prin ea :D, dar pt gatit cred ca de 4 ori. Astazi am zis ca fac linte, sa vad cum o fi cand ajung acasa, daca mai am energie. Cat despre painea ta, n-am ce sa zic, doar ca salivez pe acte :)) , trebuie sa fac si eu neaparat.
Buna, sanatoasa si arata ff bine! Felicitari!
Strumfita, uite chiar sunt curioasa daca ti-ai facut timp sa gatesti linte. Nici eu nu m-am dat asa tare in vant dupa gatit.. traiasca cel de a inventat restaurantele :) Pupici
Cristina, mercic. Pup dulce
sa stii ca nu am facut linte, trebuia ca barbatul meu sa o puna in apa, cand ajunge acasa, problema e ca a ajuns odata cu mine, pt ca si-a uitat cheile la serviciu :)) , asa ca am facut ciorba, mazare, tocanita de pipote si paine cu secara
Strumfita, deci tot vrenicuta ai fost! Astept sa vad postare cu painea de secara :) Pupici
Trimiteți un comentariu