Dupa ce v-am prezentat ciorbita de perisoare din peste, acum va arat ce am facut cu restul din frumusetea de somn. Intre o marinata la cuptor.. si peste cu legume, am ales ultima varianta.
Ingrediente:
1,5 kg somn
1 ceapa mare alba
1 ceapa mare rosie
1 morcov mare
1/2 ardei rosu
3 cartofi marisori
1 lamaie
5 linguri ulei de masline
delikat
condimente pentru peste
Pestele l-am decapitat, curatat, spalat bine, apoi l-am portionat. O parte a mers la ciorbita, iar peste restul bucatilor am presarat sare mare si am lasat cateva ore la rece.
Cand le-am scos, am spalat bucatile de peste, si le-am condimentat cu condimente ptr peste.
Ceapa, morcovul, ardeiul si cartoful le-am spalat, si le-am taiat julien - ceapa, rondele - morcovul si felii groase - cartoful. Lamaia am taiat-o felitute nu foarte subtiri.
Am pus uleiul de masline in tava, am pus ceapa, ardeiul, morocovul.
Am adaugat bucatile de peste..
..iar deasupra cartofii si lamaia, am presarat delikat, piper si o ceasca de apa.
Am acoperit cu folie si am dat la cuptor ptr cca 30 min.
Apoi am scos folia si ptr ca vroiam un pic mai rumen, am dat drumul la grill si am mai lasat cateva minute pana "s-a colorat".
Noi am servit cu paine de casa proaspat pregatita! A fost delicios!!
Pofta buna!
Frigarui din piept de pui, salata si salam
Acum 19 ore
8 comentarii:
ador tot ce contine peste ;) ...e super papika ta !!!
Imi place mult pestele, iar somnul este super bun!!! Ai facut o bunatate aici!
Un deliciu ai pregatit tu aici.Sa va fie de bine.Pupicei.
Adinutza, si noi la fel! As manca peste si la micul dejun! Te pup
Cristina, si noi il adoram! Pupici
DiaMar, multumesc mult. Te pup
Ce delicatesa!!!Imi place la nebunie,pestele:)!Pup!
Licuta, mercic. Te pup
Astazi primesc si eu un somn si reteta asta a picat la fix. Multumesc. O zi frumoasa :)
Ghiocela, te pup! Un weekend placut!
Trimiteți un comentariu