Pentru un inceput de an, am adus o delicatesa!
2 prepelite curatate
1 ficat curcan
2 linguri orez cu bob lung
3 oua prepelita
½ legatura patrunjel
grasime de gaina
salvie
sare
fulgi de ardei
2 crengute rozmarin
50 ml vin alb dulce
Orezul l-am fiert pe jumatate. Ficatul l-am taiat felii si l-am prajit,
apoi l-am tocat bucati.
Am amestecat orezul racit, ficatul, ouale, patrunjelul
cu un strop se sare.
Prepelitele le-am spalat bine, apoi cu o lingurita am pus
compozitia inauntru, apasand usor si am prins cu doua scobitori deschizatura.
Am condimentat prepelitele pe exterior cu sare si fulgi de ardei iute. Am taiat
cateva felii de grasime pe care le-am pus intr-un vas de ceramica, am pus si
salvia, apoi am asezat prepelitele umplute si am turnat 50 ml vin si 100 ml
apa.
Vasul l-am acoperit cu folie de aluminiu, si am dat la cuptor pentru cca
30 minute, intorcand cel putin o data prepelitele. Am scos folia si am lasat sa
se rumeneasca pe ambele parti.
Am servit alaturi de gogosari in otet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu