miercuri, 21 septembrie 2016

Prajitura economica cu crema de vanilie

Ziua buna dragilor! Am cam lipsit in ultima perioada, dar "meseria" de mama, de altfel cea mai frumoasa din lumea, imi ocupa destul de mult timp. Aceasta prajitura am facut-o de ceva timp, dar abia acum i-a venit randul.. si daca tot am postat-o, o dedic fetitei mele, care maine va implini 8 luni! :) Multi ani sanatosi minunea noastra, Delia Aura Nicole!
 

Ingrediente:
Blat:
7 oua
1 cana si jumatate de zahar
1 cana si ¾ faina
1 praf de copt
Crema:
4 galbenusuri (sau 2 oua)
250 g zahar
100 g faina
500 ml lapte dulce
200-250 g margarina
2 fiole esenta vanilie



Mai intai am pregatit blatul: am separat ouale, am mixat albusurile spuma, adaugand apoi zaharul mixand pana acesta s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rand, apoi am scos mixerul, am adaugat praful de copt amestecat cu faina si cu o paleta am amestecat de jos in sus, usor sa nu se lase albusurile, pana ce toata faina s-a incorporat. Am turnat compozitia intr-o tava (25x35) tapetata cu hartie de copt, si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand blatul este copt, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat pe din doua.
Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul spuma, apoi am adaugat faina si treptat laptele. Tot amestecul l-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu in el pana s-a legat bine, ca o budinca. Am lasat budinca sa se raceasca.
Am mixat margarina, apoi am adaugat treptat cate o lingura de budinca rece, pana am incorporat toata compozitia. La final am adaugat 2 fiole de vanilie.
Pe o jumatate de blat rece am pus jumatate din crema, apoi am pus cel de-al doilea blat si restul de crema. Am presarat fulgi de ciocolata si am dat prajitura la rece, apoi am portionat-o.
Cate o prajitura pentru fiecare!




6 comentarii:

  1. Sa va traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii.
    Prajitura este minunata.
    PUP

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti taiasca mare si frumoasa minunea aia mica, ingerasul tau drag si scump ! Chiar imi era dor de tine si nu stiam cum mai esti.
    Cat despre prajitura...jos clopu !
    Va tzuc cu drag pe amandoua...

    RăspundețiȘtergere
  3. Quicken Customer Support Number6 iulie 2019 la 13:38

    Great blog..Really interesting to learn..Thanks for sharing.

    Quicken Customer Support Number

    RăspundețiȘtergere