Ingrediente:
500 g faina
220 ml apa calduta
7 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 plic zahar cu aroma de rom
50 ml ulei pentru framatat
ulei pentru prajit
Faina am cernut-o intr-un bol, adaugand drojdia, zaharul si sarea, iar la final treptat apa calda.Cantitatea de apa poate varia de la un tip de faina la altul, de aceea ar fi bine sa o adaugati treptat, pana ce aluatul prinde consistenta. Am adaugat cate putin ulei, si am framantat aluatul cateva minute pana a devenit elastic. Am lasat la crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a triplat volumul, am rupt bucati din el, pe care le-am aplatizat, punand in centru cate o jumatate de lingurita de ciocolata/gem, iar apoi am strans capetele. Am prajit gogosile in ulei incins pentru cateva minute.
Pofta buna!
6 comentarii:
Vreau si eu macar una.Pupici
Am facut si eu zilele trecute simple.....mmm.....tare bune gogosicile astea!
Hm...cat sunt de gustoase !
Eu de obicei le fac goale si apoi le umplu....trebuie incercata si reteta ta !
Ce pofta mi-ai facut!!
Pfff, ce pofte ne faci :P :))))) Fa acum cat e timp :)))) Va pupacim!
Tentante rau gogosile astea ale tale Sim0.Mi-ai facut o mare pofta.Pupici
Trimiteți un comentariu