Ingrediente:
3 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
14 linguri faina
1 praf de copt
675 g branza dulce vaci
4 oua
60 g budinca vanilie
3 plicuri zahar vanilat
6 linguri zahar
100 g stafide
1 esenta rom
Stafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom.
Am batut usor cele 3 oua, am adaugat zaharul si am mixat. Am pus uleiul
si am continuat mixarea, apoi am pus alternand laptele si faina amestecata cu
praful de copt. La final compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de
clatite.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus jumatate din compozitie
si am dat tava la cuptorul preincazit pentru cca 10 minute.
Cat tava a stat la cuptor m-am ocupat de umplutura: am amestecat
branza, am adaugat ouale batute, praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat,
iar la final stafidele inmuiate si stoarse in palma.
Dupa cele 10 minute, am pus deasupra aluatului din tava amestecul de
branza, iar peste branza restul de aluat. Am dat tava la cuptor pentru inca
30-40 minute, avand grija sa nu se arda.
Pofta buna va doresc!
5 comentarii:
Cat de aurie este.....cu siguranta incerc si eu reteta ta!!! pup
imi plac prajiturile cu branza, asa ca as incerca chiar acum una!
Buna, buna, si simplu de facut. Asa fac si cu mere razuite :)
Ce pofta mi-ai facut, arata super bine! N-am mai facut de mult o placinta.
Pupici :*
pe gustul meu!
Trimiteți un comentariu