RSS

vineri, 31 mai 2013

Fusilli cu sos de ciuperci

Pe ultima suta de metri am ajuns la Provocarea secreta! Luna aceasta, Nicol - AllDayCooking  gazda noastra, mi-a dat la rasfoit un blog foarte fain! Recunosc ca multe dintre bunatatile de acolo nu ma vad in stare sa le fac... si aici ma refer in mod deosebit la minunatiile de torturi! :) Si ca sa n-o mai lungim.. va invit sa vizitati blogul Oanei!
Eu, intarziata cum ma stiti, am ales ceva simplu (:P) dar extrem de delicios: paste cu ciuperci in sos alb


Ingrediente:
cca 200 g fusilli
1 borcan ciuperci
2 fire usturoi verde (partea alba)
unt
vin alb
4 linguri smantana
sare
piper

Intr-un wok am pus untul la topit, fara a se arde. Am adaugat usturoiul tocat si ciupercile. Am amestecat bine, apoi am pus vin alb, cca 100 ml. Cand zeama a scazut putin am pus smantana, am potrivit de sare si piper.
Fuselinii i-am pus la fiert in apa multa si putina sare, cca 14 minute, conform intructiunilor. I-am pus intr-o strecuratoare, i-am trecut sub jet de apa, apoi i-am lasat la scurs.
Intr-o farfurie adanca am pus fuselini, apoi sosul de ciuperci cu smantana.
Mie mi-au iesit doua portii, suficiente ptr noi.
Va invit la niste paste absolut delicioase!!!
Multumesc Bia Oana ptr reteta!!

3 comentarii:

Stefy spunea...

mi-ai facut pofta!! mai ai o portie mica si pentru mine?:)

Sarea in bucate spunea...

merci frumos pentru cuvintele frumoase. eu nu am reusit sa fac luna acesta pt provocare, blog-ul alocat mie nu exista...apoi mi s-a sugerat sa fac chiar de la gazda daca doresc, dar nu am reusit, desi stiam deja ce urma sa prepar...of catoedata nu-mi aunge timpulll:) te pup

Simona spunea...

@Stefy, mai facem :) Pup
@Bia Oana, stiu cum este.. nici eu nu am reusit luna trecuta sa onorez toate proiectele.. Te pup si-ti multumesc ptr reteta!