Ingrediente:
1 kg conopida
1 kg ardei capia
300 ml otet
300 ml ulei
150 g zahar
300 g pasta de rosii
Otetul impreuna cu uleiul, zaharul si pasta de tomate le-am pus la foc,
lasandu-le sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am adaugat
buchetelele micute de conopida si ardeiul taiat fideluta. Impreuna se mai fierb
cca 40 minute. Se potriveste de sare (eu nu am pus deloc pentru ca pasta de
rosii era destul de sarata). Desi sosul va scade destul de mult, legumele isi vor lasa zeama, iar la final va avea consistenta potrivita.
Compozitia fierbinte se pune in borcane sterilizate, se capseaza
capacele si se intorc borcanele cu gura in jos, acoperindu-le pana a doua zi cu
o patura.
Mie mi-au iesit 3 borcane de 800 de grame si un borcan de 400 g.
Cat de buna a iesit?! Pai.. sa spun ca a doua zi am papat singura
borcanul cel mic?! :)
Pofta buna va doresc!
5 comentarii:
Trebuie sa fie delicioasa salata!!!
Pe cel mic, de 400 g, l-ai facut pentru mine? Pup!!!
Ce bunatate! Uite nu mi-a trecut prin cap sa pun si eu conopida cand am facut gogosarii cu sos ...yummy!!
Pupici!
Mai , tu anul acesta ne-ai uimit cate conservaraie ai pus !!! Bravooo!!!
@Haplea, este foarte buna!!
@Cristina, unu mai mare iti ofer, ce sa faci cu cel mic?! :) Pup
@Danutza, din pacate eu anul asta n-am facut doar cu gogosari :) asa ca, face un schimb :)) Pupici
@Adina, am scos parleala :)) acum sa vad si cate dintre ele mi-au iesit.. :D Pupici
Trimiteți un comentariu