Ingrediente:
1 varza alba
2 morcovi
2 ardei grasi
1 ardei capia
3 gogonele
3 cepe
hrean
frunze de telina
sare grunjoasa
½ plic pikant fix dulce-acrisor
150 ml otet de vin
75 ml zahar
Varza am taiat-o marunta, ceapa
julien, ardeii bucati potrivite, morcovii rondele, gogonelele felii. Am
amesecat bine toate legumele si le-am sarat cu sare gronjoasa si am lasat cel
putin 1 ora.
In borcane sterilizate am adaugat frunze de telina, apoi am pus
legumele (pe care le-am strans in palme pentru a elimina zeama lasata).
Deasupra am pus bucati de hrean curatat.
Am pregatit pikant fix-ul conform instructiunilor de pe plic, si am
adaugat zeama peste legume.
Mie mi-au iesit 3 borcane de 800 g.
Foarte bune au iesit! S-a papat un borcan la o masa de 4 persoane :) O singura modificare voi face data viitoare: in loc de ceapa alba voi folosi ceapa rosie. Nu m-a incantat foarte tare gustul cepei albe..
Foarte bune au iesit! S-a papat un borcan la o masa de 4 persoane :) O singura modificare voi face data viitoare: in loc de ceapa alba voi folosi ceapa rosie. Nu m-a incantat foarte tare gustul cepei albe..
4 comentarii:
AM ZIS EU CA LA IARNA ITI FAC O VIZITA........HIHIHI.
PUP CU DRAG!
Mmm, muraturile asortate imi plac la nebunie!!!Pup!
Am sa vin la degustat!Pupici!
@Maria, te astept cu dag si cu conserve!! Pup
@Licuta, ma bucur ca-ti sunt pe plac! Pupici
@Mihaela, bine ai venit Pup
Trimiteți un comentariu