Din nou o reteta inspirata de la Alex, caruia ii multumesc ptr toata bunatatile pe care le face si ma inspira!
Ingrediente:
4 tije hrean (160 g)
2 lingurite sare gronjoasa
50 ml apa
50 ml otet
½ lingurita zahar
Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare.
Poate ar fi fost mai bine sa folosesc blanderul, dar.. am zis ca n-o
fi chiar asa rau.. Ei bine, a fost!! Dar ptr ca au fost doar 4, am scapat
relativ rapid.
Deci, hreanul l-am dat prin razatoare, apoi l-am presarat cu sare si
l-am lasat cca 30 minute.
Intre timp am fus pe foc otetul, apa si zaharul, lasand pana a inceput
sa clocoteasca. Am coperit vasul si l-am lasat sa se raceasca. Cand a fost rece
am pus amestecul peste hrean, si am amestecat bine.
Am pus hreanul in cateva
borcanase (eu am avut borcane mici de cca 50 g), sterilizate in prealabil,
apasand bine-bine pentru a nu ramane goluri de aer.
Am capsat borcanele si
le-am depozitat in camara.
Abia astept sa fac un sos cu smantana!!
10 comentarii:
Exact asa imi lipsea mie iei la pranz in ciorba mea! Imi place la nebunie!
Buna pentru iarna!Imi place tare mult hreanul combinat cu sfecla coapta si maruntita..yum!pup
Ma bucur ca iti place camara mea :)...hreanul asta arata tare bine!!!
Ce frumoasa prezentare!! Camara ta incepe sa se umple ;) Pupici
@Oltean, facem un troc.. tu dai o ciorbita, eu un hrean! :))
@Paradis, am tot vazut reteta asta cu hrean si sfecla, dar nu am facut niciodata.. Trebuie s-o incerc si eu!! Pup
@Alex, imi place camara ta, sunt pe gustul nostru!! Pup cu drag
@Paula, multumesc! Mai am cateva postari si-i gata pe anul asta!! :) Pup
Minunata prezentare!
Nici nu stii cat de mult imi place hreanul asa ca iti v-oi face o vizita la iarna si poate ma aleg si eu cu un borcanel.............hihihi.
Pup cu drag!
Ce de bunatati ai pregatit! Totul arata tare bine si sunt convinsa ca sunt delicioase!
Imi place foarte mult noua "infatisare" a blogului tau!
Te pup
@Maria, multumesc! Te astept cu drag si cu un borcanel de hrean! Pupici
@Nicol, multumesc! Multe dintre preparate le-am facut in premiera, deci mai astept putin si-ti spun. Pupici
Foarte bun cu orice! Noi il folosim si langa fripturi. Delicios!:)
Truedelights, si noi tot la fripturi, dar cu smantana! :-*
Trimiteți un comentariu