I-am spus varianta de vara pentru ca nu am folosit ceapa vede si usturoi verde. In rest, la fel de bun ca cel facut de Paste!
Ingrediente:
organele de la un miel (ficat,
plaman, splina, rinichi, inima)
bucati de carne cu
grasime de la miel
marar
patrunjel
3 oua
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
12 catei usturoi
2 linguri untura de porc
1 prapure miel
2 lingurita sare de mare
cateva boabe piper
2 foi de dafin
Ceapa am tocat-o marunt
si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte
cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana
am pregatit compozitia.
Oragenel si bucatile de
carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare,
cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost
gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu
cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine.
Am adaugat verdeata
tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc,
obtinand astfel o compozitie bine legata.
Am limpezit in mai multe
ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat
compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure.
Am dat la
cuptor ptr cca 1 ora.
3 comentarii:
Bun, bun drobul. Desi nu mananc carnea imi place f mult drobul :). Te pup si o saptamana minunata iti doresc.
De obicei nu prea ma impac cu carnea de miel, dar din drobul tau as gusta :) arata tare bine!
Wow,arata superb,sper ca si sotia mea sa-l faca tot asa apetisant ca al dv. ptr pasti. Paste fericit va doresc !
Trimiteți un comentariu