Bine v-am gasit dragii mei!!
Dupa o mica vacanta si-un drum pana la Oradea, pe langa multele amintiri placute si poze frumoase, am venit si cu un intreg arsenal de "cioburi" achizitionate direct de la doi olari din zona Vadul Crisului si cateva stergare de la bunica! Dar despre asta, alta data.
Pentru azi va voi servi o ciorbita din zona noastra. Stiu ca poate parea ciudat... aceasta ciorbita n-am vazut-o prin multe case... dar in zona noastra (si aici vorbesc de zona in care am copilarit, unde sunt bunicii mei - undeva langa Slanic, Prahova) este foarte apreciata! Iar pentru mine, este... preferata!! Mai ales cu ceapa verde... mmm... o bunatate!!
Cu aceasta reteta particip la Provocarea "Dulce Romanie", organizata luna asta de Placeri simple!
Ingrediente:
1/3 dovleac mare (cca 600 g curatat)
1 ceapa medie
1/2 ardei capia
1 morcov
1,5 litri lapte batut (facut in casa din lapte de vaca crud)
ulei
marar
Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete.
Ceapa si morcovul le-am
curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am
pus la calit legumele. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat putina apa, apoi
cubuletele de dovleac. Am pus apa cat sa acopere dovleacul si am lasat sa
fiarba. Cand dovleacul a fost aproape fiert, am pus laptele batut si am mai
lasat cateva minute sa clocoteasca.
Am tocat mararul marunt, si l-am adaugat
dupa ce am oprit focul la oala.
Am papat cu mare pofta!
14 comentarii:
Super ciorbica asta, vin si eu la o portie! Pup
Arata tare bine si buuuun!!!hugs
E delicioasa, stiu pentru ca am mancat! Soacra mea face des acest tip de ciorbita :D
Pupici!
Intradevar, nu prea am auzit de aceasta ciorbita......dar o inscriu si eu pe lista preferintelor(ador ciorbele) !!!!Pupici
Trebuie sa fie foarte buna!O sa incerc reteta ta!
Eu as papa cu mare pofta asa o ciorbita , insa mofturosii mei , nu !! :((
@Paula, te astept cu drag! Dar tu aduci desertul!! :)) Pup
@Buburuza, multumesc! Pupici
@Alina, in sfarsit cineva care a papat :) aveam deja emotii :P Pupici
@Maria, si mie-mi plac ciorbitele.. si in general incerc cam tot ce gasesc pe bloguri :) Pup
@Haplea, ti-o recomand cu drag!
@Adina, pe ei ii trimitem la cules de ciuperci.. iar tu vii la masa :) si la urma papam ciuperci :) Pup
Si eu vin!!! Mai ai si pentru mine? Doar mi-ai povestit de anul trecut de ea...
Ce bine arata ciorbita asta a ta !!!
Foarte bine arata,si cum mie imi place dovlecelul am sa o incerc.Pup!
@Cristina, asa este, despre ciorbita asta iti spuneam :) Te astept cu drag la masa! Pup cu drag
@Alex, multumesc! Pup
@Mihaela, ti-o recomand cu drag! Pupici
Ai folosit dovleac pentru placinta sau dovlecel care s-a ingalbenit pentru ca era prea mare? As vrea sa incerc ciorbica asta, dar nu-mi dau seama ce ai folosit :)
Cristina, in situatia asta am folosit un dovlecel de gradina din ala lunguiet, care a crescut foarte mult si era copt bine. Dar, mama foloseste la ciorbita asta si dovleacul placintar sau turcesc. Este buna oricum! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit ciorbita! Cu drag!
Tot in zona Valea Prahovei se face aceasta ciorba daca putem sa-i spunem asa , dar fara legume .La sfarsit dupa ce dovleacul a fiert se adauga sana sau lapte batut , zahar dupa gust si marar.Este o combinatie putin ciudata dar deliciosa.
Trimiteți un comentariu