Si pentru ca nu trebuie sa sufere nimeni din cauza ca vreau eu sa mai dau jos vre-o 5 kg, v-am pregatit astazi o fleica la cuptor... un deliciu caloric... anti-dieta... anti-post, dar bunaaaa rauuuu!
Reteta am gasit-o pe al2lea. Multumesc de reteta!
Ingrediente pentru 2 portii:
cca
500 g fleica porc
1
morcov
2
cepe mai mici
½
ardei gras verde
½
ardei gras rosu
4
cartofi
4 catei
usturoi
2
foi dafin
sare
piper
delikat
ulei
de floarea soarelui
2
felii cascaval optional
Sos:
5
catei usturoi
2
linguri smantana
ulei
marar
verde
Fleica am taiat-o bucati lungi, pe care le-am condimentat cu sare si piper, iar apoi le-am rulat. Pentru mai multa siguranta le-am prins cu scobitoare. Intr-o tava am pus putin ulei, am adaugat rulourile de fleica, iar printre ele am pus bucati de morcov taiate pe lung, ceapa taiata in 4, ardeiul taiatpe lung, iar la urma cartofii taiati cubulete.
Am rupt frunzele de dafin si le-am pus in tava,
am adaugat delikat, ulei si am completat cu apa, iar la urma am mai pus putin
piper.
Am
dat la cuptor ptr 30 minute, la 200 grade. In aceasta perioada am intors
rulourile cel putin o data. Dupa 30 minute, am pus si cateii de usturoi taiati
pe jumatate, si am mai lasat la cuptor inca 30 minute, sau pana este carnea
gata.
Spre
final am pus deasupra bucatilor de carne cate o felie de cascaval (eu am pus
doar la jumatate dintre ele) si am mai dat la cuptor ptr 5 minute.
Cat
carnea si legumele au stat la cuptor, am pregatit mujdeiul... din 5 catei de
usturoi pisati, si frecati cu putina sare si ulei. Cand a devenit o pasta am
adaugat smantana si mararul verde tocat marunt.
Am
servit rulourile alaturi de legume si sosul de usturoi, impreuna cu minibaghete fragede.
Un
deliciu pe care cu siguranta il voi repeta... cand voi termina dieta! :) Pentru o bunatate d-asta merita sa fac o ora de sala in plus! :))
Eu tocmai am facut o garnitura delicioasa, daca accepti sa facem schimb de portii...
RăspundețiȘtergereDa chiar ca ai gatit in ciuda curei de slabire....
RăspundețiȘtergereSi eu sunt pe cruditati inca o saptamana.... Uffff!
Ce minunatie ai facut!
Ce bine arataaa,de gust nu mai zic,imi plac astfel de rasfaturi!Pupici multi si we minunat !
RăspundețiȘtergere@Cristina, bine... dau la schimb ptr varza calita, ca-i buna la dieta mea! Pupici
RăspundețiȘtergere@Fancy, bafta multa la dieta... sa inteleg ca si tu esti o masochista?! :) Pupici
@Flory, cui nu-i plac pacatele astea?! :) Te pup, weekend placut!
Este pe placul carnivorilor din dotare.Te pup!
RăspundețiȘtergereImi place cum arata si suna,problema la mine este ca nu mananc carne de pork de circa 3 ani :(din cauza herpesului care aparea dupa ce ma delectam cu friptura :).Nu renut definitiv la ea,in vacanta asta vreau sa pap steak.xoxo.weeken frumos.
RăspundețiȘtergereai fost super tare cu porecla :))
RăspundețiȘtergeresi eu tot pe mancaruri usoare sunt ;)
Pup, weekend placut!
@Mihalea, sigur o sa le placa! Pupici
RăspundețiȘtergere@Paradis, imi pare rau ca ai probleme si nu poti papa carne de porc.. Pupici
@Emily, toata lumea la dieta! Pup
Ce bine arata!!! Parca ne-am nimerit, eu am facut rulouri de pui cu dovlecel si bacon azi, tot rulouri!! :)
RăspundețiȘtergereNoroc ca nu am interdictii la carnea de porc(hi...hi!).Delicioase!
RăspundețiȘtergere@Adela, facem un schimb de bunatati?! Pup
RăspundețiȘtergere@Maria, atunci serveste cu placere! Pupici
Mmmm, ce pofta am! Arata supeeer!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna mancarea ta, si arata si frumos! pup
RăspundețiȘtergereSi mie imi place ce ai facut !!! ;) ...porcusorul asta e irezistibil !!!! :)))
RăspundețiȘtergerece bune sunt astea!!!!!! mi s-a facut fomica..la burtica...
RăspundețiȘtergere@Danutza, multumesc. Pup
RăspundețiȘtergere@Timea, mercic mult. Pupici
@Adina, asa-s porcii astia... :) Pupici
@Alice, serveste o portie, nu pofti! Pupici