Ce poate fi mai savuros decat o cioba de fasole cu afumatura?! Dupa cum am spus nu gatesc foarte des fasole, doar atunci cand o fac, mancam cu mare placere.
Ingrediente:
cca 400 g fasole boabe alba
2 morcovi potriviti
1 pastarnac
2 cepe mijlocii
1 ardei capia
1 ardei gras alb
1/2 telina mica
1 cartof
0,5 kg sira de porc afumata
1/2 cutie rosii in bulion
marar proaspat
Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora (in functie de fasole..). Am adaugat sira de porc taiata bucati si am mai lasat sa fiarba 15 min. Am scos cartoful si am adaugat legumele tocate marunt. Cand legumele erau aproape fierte, am adaugat rosiile in bulion si am mai lasat sa fiarba cca 10 min.
Apoi am adaugat mararul tocat marunt si...
.. am papat cu ceapa rosie de apa.
am facut si eu saptamana trecuta , ne place tare mult :).... vad eu bine ceapa rosie in castronelul tau? .....myamyyyyy!!!!
RăspundețiȘtergereTare buna,nu am maimancat de mult timp si e musai sa fac daca mi-ai adus aminte:)
RăspundețiȘtergereSuper buna ciorbica.Pup!
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie. Nu am mai facutde mult si e o idee,. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergerePisicut`o, ai vazut tu bine... doar fara ceapa parca n`are farmec :P Pupici
RăspundețiȘtergereTeo, Ma bucur ca ti`am amintit. Te pup
DiaMar, iti trimit un castronel :) Pupici
Sara&Miki, chiar a fost buna.. O saptamana excelenta si tie, te pup
Sincer nu stiu daca am facut vreodata de cand sant aici...dar mancam la Iasi si neaparat cu ceapa zdrobita cu pumnul si intinsa in sare...ei,ce vremuri...as manca vu pofta un castronel...
RăspundețiȘtergerePupici si o seara minunata|||
Petro, cu ceapa zdrobita mancam la buncii mei... ceapa o zdrobea bunicul, Dumnezeu sa`l odihneasca. Iti ofer un castronel virtual! Te pup
RăspundețiȘtergere