De data asta am facut doua dintre retete: porc aromatizat la tigaie, preluata de pe blogul Licutei Marin – Din bucataria mea, iar la garnitura - cartofi cu ceapa rosie, rozmarin si parmezan, reteta „furata” de la Cristina – DivainBucatarie.
Cu ambele reteta am avut un fel de dragoste-culinara la prima vedere (si nu sunt sigurele retete!) iar combinatia lor mi s`a parut mai mult decat interesanta.
Multumesc Licuta, multumesc Cristina!
Ingrediente:
600 g carne porc
50 ml ulei floarea soarelui
100 ml vin alb
200 ml apa
2 linguri mustar clasic
½ lingurita patrunjel uscat
½ lingurita maghiran
½ lingurita oregano
1 lingura miere
1 lingura ulei masline
1 lingurita delikat
piper
Ingrediente garnitura:
4 cartofi potriviti
1 morcov mai mare
3 catei usturoi
50 g unt
2 cepe rosii
5 linguri ulei masline
8 linguri apa
1 lingura delikat
1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
cca 50 g parmezan
Am pus in tava ulei, unt si apa.
Cat cartofii stateau la cuptor am pregatit friptura:
Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.
Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.
Multe arome ai aici si nu poate sa fi fost decat delicios!Pupici!
RăspundețiȘtergereO bunatate de mancare ai pregatit.Sa va fie de bine.Pupici!
RăspundețiȘtergeresuper combinatie ai ales !!!
RăspundețiȘtergereTeo, un deliciu a fost! Pup
RăspundețiȘtergereDiaMar, sar`mana. Pupici
Pisicutz, mercic. pupici