RSS

joi, 21 iulie 2011

Pulpe de pui cu legume in vas roman

Cel mai mult imi place mancarea facuta in asa-zisul vas roman. Iar aceste pulpe cu legume au iesit foartee bune.

Ingrediente:
12 pulpe pui
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 pastarnac
1 telina mica
4 morcovi potriviti
5 cartofi
3 rosii copate
200 g mazare congelata
ulei de masline
sare, piper, delikat

Vasul l`am umplut cu apa, si partea de jos dar si capacul, si l`am lasat 30 min.
Intre timp am pregatit legumele, le`am curatat si spalat, le`am taiat bucati (ardeiul), rondele (morcovii) si cuburi (cartofii, pastarnacul si telina). Pulpe le`am spalat si le`am uscat pe un servet.
Dupa 30 de minute, am aruncat apa din vas, apoi am pus putin ulei si jumatate din legume.
Am asezat pulpele, apoi am condimentat cu delikat, sare si piper. Deasupra am pus rosiile si restul de legume. Am pus si o cescuta de apa si cateva linguri de ulei.
 Am dat vasul acoperit la cuptor pentru 1 ora jumatate. Apoi pus pulpele deasupra legumelor si le`am mai lasat la cuptor pentru jumatate de ora, fara capac.
 Si a iesit... asta! Noi am servit cu salata de rosii. O bunatate!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

si mie imi place mancarica facuta in vasul roman , are un gust mult mai delicios !!!!

Simona spunea...

Da, asa este... Daca nu ar dura asa mult pregatirea, cred ca zilnic as gati numai la vas roman :)