Multumesc Gina ptr reteta!
Ingrediente:
500 g faina alba
450 g branza vaci
50 ml lapte dulce
50 ml smantana grasa
150 g zahar pudra
1 plic drojdie uscata
1 ou
½ lingurita sare
3 linguri ulei masline
1 esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
30 g unt topit
crema de ciocolata
1 ou ptr uns
Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un
vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine
usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia
uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat
mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si
uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale
si usor lipicios.
Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop
curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la
crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin
ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare.
Fiecare bila am
aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o
crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si
6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de
unt am pus crema de ciocolata.
Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie
de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut
cca 30 minute.
Am uns fiecare corn cu ou batut
si am dat tava la cuptorul preincalzit
la 1700C pentru 50 minute.
Pofta buna va doresc!
Apetisante rau de tot! Pup!
RăspundețiȘtergereMeri, multumesc!!
RăspundețiȘtergereAs infuleca unul chiar acum.Arata super.Te pup!
RăspundețiȘtergereAs manca in fiecare dimineata astfel de cornuri. :)
RăspundețiȘtergereO zi buna!