luni, 18 mai 2015

Cornuri cu unt si ciocolata din aluat de branza

Acum ceva timp am poftit rau la aceste cornuri pe care le-am vazut la Gina. Am asteptat momentul potrivit (adica un weekend mai lejer) si le-am pus in practica! Reteta a fost respectata aproape in totalitate pana la un moment dat, cand al meu fitos a intrat in bucatarie si a spus: doar cu unt?? cu ciocolata nu? Si uite asa am facut si cateva cu ciocolata!
Multumesc Gina ptr reteta!


Ingrediente:
500 g faina alba
450 g branza vaci
50 ml lapte dulce
50 ml smantana grasa
150 g zahar pudra
1 plic drojdie uscata
1 ou
½ lingurita sare
3 linguri ulei masline
1 esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
30 g unt topit
crema de ciocolata
1 ou ptr uns



Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale si usor lipicios. 
Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare. 
Fiecare bila am aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si 6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de unt am pus crema de ciocolata. 
Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut cca 30 minute.
Am uns fiecare corn cu ou batut 
si am dat tava la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 50 minute.
Pofta buna va doresc!

4 comentarii: