Paula mi-a dat la rasfoit blogul unei craite in bucatarie, de unde am ales aceste minunate turte!
Ingrediente:
500 g faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 cana lapte batut
½ lingurita sare
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat
treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca
cel de paine. In functie de tipul de faina folosit, cantitatea de lapte batut
poate varia, de aceea este bine sa fie pus treptat.
Aluatul format l-am lasat la dospit cca jumatate de ora, apoi am
impartit cantitatea in 2 bile, pe care le-am aplatizat si le-am copt intr-o cratita
teflonata neunsa, pusa pe aragaz, la foc potrivit. Am copt turtele pe ambele
parti, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca putin.
Au mers de minune alaturi de o cana de lapte batut, dar la fel de gustoase sunt si langa o fripturica sau o ciorbita!
Bunica mea face turte de cate ori ajung pe la ea. Sunt dementiale!!!
RăspundețiȘtergereAstea se mananca singure, dau dependenta! :))) Va pup!
RăspundețiȘtergereAcușica aș devora una..... Pupici.
RăspundețiȘtergereFaine turtitele tale.
RăspundețiȘtergereAu inceput sa-mi placa si mie "aluaturile" macar ca incerc sa ma tin departe de ele. :))))
Minunat arata, felicitari!
RăspundețiȘtergereDe-ai sti ca chiar acum am la dospit aluatul sa fac asa ceva. :)
RăspundețiȘtergereTare bune sunt si le fac frecvent baietilor!
ce frumoase ti-au iesit!!!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!
RăspundețiȘtergereMmmmmm, ce bune si ce pufoase!! As manca una chiar acum , cu o cana de sana :P Ce pofta am :))
RăspundețiȘtergereTe pup :*
Ma bucur ca ti-au placut. Sunt preferatele mele mai ales ca mi le pregateste intotdeauna bunica cu propriiile ei manute harnice pe care le indragesc eu atat de mult!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut. Sunt preferatele mele mai ales ca mi le pregateste intotdeauna bunica cu propriile ei manute harnice pe care le indragesc eu atat de mult!
RăspundețiȘtergere