De data asta m-am inspirat de la checul facut de draga mea prietena Gina, cu ceva modificari, din lipsa de esenta de trandafir si colorant rosu.
Ingrediente:
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri faina alba
5 linguri lapte
50 g unt topit
esenta rom
½ plic praf de copt
agrise
ciocolata neagra
Albusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat
zaharul, mixand pana capata consistenta de bezea. Am adaugat untul topit si
racit si laptele, continuand mixarea. Peste amestecul de albusuri am pus faina
cernuta impreuna cu praful de copt, esenta de rom, agrisele si ciocolata data
prin razatoare, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare ingredient.
Aluatul l-am pus intr-o forma de gugluf, unsa in prealabil. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Aluatul l-am pus intr-o forma de gugluf, unsa in prealabil. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Ce bunatate de chec! Si eu am cred ca peste 10 albusuri la congelator, in momentul de fata :)
RăspundețiȘtergereCe bine arată. Și eu păstrez albușurile și le transform în chec. Îmi place forma și că fructele nu s-au dus la fund. Iau și eu rețeta. Pupici!
RăspundețiȘtergereSimo, checul asta este o nebunie! Si mama mea face un chec alb bestial, deci stiu cat de gustos iese.
RăspundețiȘtergereArata super cum ti-a iesit! Va pupacesc cu drag!
Si eu am niste albusuri la care ar trebui sa le cam fac felul.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata checul tau.
Multumesc ptr aprecieri!!!
RăspundețiȘtergereVa imbratisez cu drag si va ofer o feliute virtuala!
Yammy!!!
RăspundețiȘtergere