Ingrediente:
o bucata de pulpa de porc de cca 1,5 kg taiata rondea, cu sorici cu tot
piper
boia
cimbru
3 cartofi
2 crengute rozmarin
6 catei usturoi
Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul.
Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura
ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si
iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o, apoi am pus-o
putin in apa rece, cam o ora (mi-a fost teama sa nu fie prea sarata, dar n-a
fost deloc). Am scos pulpa din apa, am sters-o si am taiat-o in doua pe lung,
apoi am condimentat-o cu piper, boia si cimbru. Daca pulpa este proaspata, ii
adaugati si sare, la mine n-a mai fost cazul. Pulpa condimentata am pus-o in
punga de copt, intr-o tava in care am adaugat apa.
Am dat tava la cuptor pentru
vre-o ora. Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat in 4, i-am condimentat cu
piper, boia si crengute de rozmarin. Punga in care s-a copt pulpa am taiat-o si am pastrat sosul in care am pus
cartofii. Am asezat deasupra rondelele de pulpa, am pus si cateii de usturoi si
am dat tava la cuptor pentru inca vre-o 30-40 minute, intorcand si pulpa pentru
a se rumeni pe ambele parti.
Ce a iesit? O bunatate!!
Va invit la masa!!
Vesnic binevenita! Minunata!
RăspundețiȘtergereCe bunaciune ai adus tu aici?.....mmm.....un adevarat rasfat.
RăspundețiȘtergereO idee bună, așa se caramelizează frumos slăninuța și șoriciul.
RăspundețiȘtergereoh, ce bine arata....si eu ce fac acum cu pofta mea? :)))))
RăspundețiȘtergereApetisanta!! Cea mai buna "leguma" ever :)
RăspundețiȘtergerePupici :*
Aiiii, ce ispititior arata! :X
RăspundețiȘtergereHmmm, ce ispita!
RăspundețiȘtergere