miercuri, 12 septembrie 2012

Saramura de crap la gratar

Mi-a luat ceva timp sa postez aceasta reteta..
Va spuneam acum ceva timp ca am fost intr-un mini-concediu in Moldova, mai precis in Agapia.. O zona foarte frumoasa, cu foarte multe manastiri si obiective turistice. Din cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo, a fost musai sa rupem o zi ptr relaxare, ca altfel nu ne mai intelegeam cu barbatii! :) Probabil ca atata istorie si religie le-a facut pofta de balaceala, berica si gratar!  Si nici noi fetele n-am fost suparate, mai ales ca de gratar s-au ocupat mai mult baietii!!

Ingrediente:
1 crap marisor (cca 2 kg)
3 rosii
2 ardei grasi
1 ardei capia
2 ardei iuti
1 ceapa mare
1 legatura patrunjel
sare mare


Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins.
Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. 
Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie (cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt. 
Toate legumele le-am adaugat peste patrunjelul tocat.
Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit cu mare grija de specialistul in gratare :)
Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva minute sa se amestece aromele.
O bunatate!!!!

Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).

Si dupa o masa copioasa, am facut un foc de tabara si am stat pana spre miezul noptii! Binenteles ca inainte de a pleca am stins focul!!!

15 comentarii:

  1. Cat de bine arata! Imi place la nebunie saramura de peste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a luat mult timp ca iti era frica sa nu furam pozele in lipsa pestelui :))) o saramura pe cinste ! fain ati petrecut, mai ales la aer curat ;)
    te pupacesc si poate cand mai faci, postezi in ziua respectiva sa furam si noi o bucata :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super deliciu! Ce poate fi mai aromat si mai gustos?

    RăspundețiȘtergere
  4. draga mea, chiar azi ma gandeam la o saramura de peste!parca ai fost zana buna ce mi-a citit gandurile!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pestele este preferatul meu, asa ca nu refuz o portie:)!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Moaama ce bunatate! Sper ca a ramas si pentru mine o portie.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lavi, cine ar putea-o refuza?! Pup cu drag
    @Cristina, multumesc! Pup
    @Laura, cu mare drag iti ofer o portie.. chit ca mai fac un gratar! :)) Pup
    @Fancy, corect!! Pup
    @Adnia, zana buna nu-s.. ca ti-as fi trimis gata facut!! :)) Pupici
    @Licuta, o portie este si ptr tine! Pup
    @Mihaela, serveste cu placere! Pupici
    @Alina, binenteles ca mai este si ptr tine! Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bunatate de saramura ai preparat!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. O delicatete!Arata tare bine!!!..O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un deliciu!Ador saramura cu peste la gratar!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. @Haplea, multumesc!!
    @Paradis, iti multumesc! O saptamana minunata si tie! Pup
    @Flory, si noua ne place foarte mult.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu ador saramura !!! :) Noi azi ne-am delectat cu o plachie de crap !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Adina, deci.. sa vin la tine ptr o plachie?! :) Pup

    RăspundețiȘtergere