Ingrediente:
cca 2 kg pulpa pepene galben
500 g zahar
2 lamai mici
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore,
cand pepenele si-a lasat suficient suc.
Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot.
Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.
Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi. Mie mi-au iesit 3 borcane. Deci cu siguranta mai fac cateva!!
Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu-i foarte pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..
sunt curioasa ce gust are...daca tot nu predomina cel de pepene verde!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!Cu siguranta este f.bun si aromat! hugs
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata dar ador pepenele galben si cred ca are o aroma minunata ;)
RăspundețiȘtergerePup!
@Adnia, sincer seamana la gust mai mult cu pepenele rosu :) sau poate asa mi se pare mie.. De la pepenele galben a ramas doar parfumul :)
RăspundețiȘtergere@Buburuza, asa este. Pupici
@Danutza, nu cat ma asteptam eu.. Pupici
Cred ca este delicioasa!!!
RăspundețiȘtergerehmmmm... de aratat arata superb! Eu cred ca la iarna, cand n-o sa mai ai pepeni galbeni la indemana ca acum, o sa ti se para si gustul tare bun :))) Trebuie sa incerc si eu neaparat. Dulceata de pepene n-am mai mancat pana acum.
RăspundețiȘtergereBunatate de dulceata, ii simt deja aroma naucitoare!! pupici
RăspundețiȘtergereSimo, arata bestial! Cred ca in combinatie cu clatite sau cu inghetata este dementiala!
RăspundețiȘtergerete pupacesc si iti urez sa ai o saptamana asa cu vrei tu sa fie ;)
Super buna! Miam... imi lasa gura apa casi sunt innebunita dupa penele galben. Pupici
RăspundețiȘtergereNu am gustat niciodata dulceata de pepene, cred ca este fina, desi zici ca nu are gust pregnant. Poate asa este soiul pepenelui.
RăspundețiȘtergerema tenteaza sa fac si eu, probabil ca voi face o portie sa-i vad gustul, deoarece am mai auzit si la alte persoane ca nu se prea simte gustul de pepene.
RăspundețiȘtergereEsti pe gustul fiului meu, bine ca nu vede reteta altfel ma pune la treaba.
RăspundețiȘtergereArata bestial.Are o culoare de vis.pup!
RăspundețiȘtergere@Haplea, este tare buna, dar n-as stii sa spun ce gust are :)
RăspundețiȘtergere@Brandusa, s-ar putea sa ai dreptate! Incearc-o si tu si ai sa vezi! Pup
@Poliana, multumesc! Pupici
@Laura, am pus-o deja pe caltite :) Pupici
@Alina, si eu sunt fan pepene galben, dar dulceata inca nu m-a convins.. Pupici
@Ghiocela, voi mai incerca sa fac si din alt soi, sa vad cum este.. Pupici
@Strumfita, mie dintr-un pepene mi-au iesit 3 borcanele. Desi se merita sa incerci. Pupici
@Cristina, ii trimit eu un borcanel!! Pup cu drag
@Mihaela, culoarea chiar este super!! Pupici
Ce culoare superba are !!!! Bravooo!!
RăspundețiȘtergereE adevarat parfumul se pierde cand pepenele galben e fiert. Incearca sa il combini cu un fruct aromat (eu am combinat cu piersici, ananas) sau sa adaugi putin praf de vanilie sau baton, scortisoara, cuisoare, ghimbir la fiert.
RăspundețiȘtergereAdina, multumesc! Pup
RăspundețiȘtergere@Alina S., multumesc de pont! Nu m-am gandit sa combin cu ceva! Pupici