Din meniul pentru ziua mea, nu a lipsit aceasta rulada extrem de rapida, destul de ieftina si foarte spornica! Sa nu mai spun ca-i si foarte buna!!! I-am facut proba mai intai de Paste, si a fost foarte bine cotata, asa ca... am trecut-o pe lista!
Ingrediente:
3 foi napolitana
Crema biscuiti:
250 g zahar
400 g biscuiti simpli
500 ml apa
Crema cocos:
250 g zahar
5 linguri apa
200 g unt (sau
margarina)
100 g nuca de cocos
300 g lapte praf
Biscuitii i-am pisat
marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in
robot).
Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se
innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am
luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine
pana la omogenizare.
Intr-un alt vas am pus
250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut
sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am
mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf,
amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Pentru a avea o rulada
mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi
cantitati la creme.
Sa aveti pofta!!!
Am ajuns prima,asta este in avantajul meu.Pap tot,tot.
RăspundețiȘtergerePuici multi!
Arata foarte, foarte bine! O voi incerca si eu ca nu pare greu de facut;)
RăspundețiȘtergerePupici!
Wow asta este favorita mea rulada!Cumnata o face mereu!Foarte buna si aspectoasa!O zi faina!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata,de-as gasi si eu foi de napolitana!O saptamana frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergerearata minunat! sigur e delicioasa!
RăspundețiȘtergereTe pup scumpa mea! O zi minunata!
@Mihaela, au iesit 3 bucati mari... deci nu cred ca le poti papa pe toate. Dar iti dau una intreaga numai tie! :) Pupici
RăspundețiȘtergere@Danutza, ti-o recomand cu drag! Este extrem de usor de facut! Trebuie doar sa fi rapida in intins cremele, si mai ales desteritate sa le uniformizezi bine. D-aia am spus ca ptr inceput este bine sa incerci pe 2 foi. Pupici
@Paradis, multumesc!! Pupici si o zi minunata!
@Flory, poate gasesti foi de napolitana.. Pupici si o sapt minunata!
@Emily, multumesc! O saptamana excelenta scumpa
ioi ce bine arata !! super incredibil delicios ...
RăspundețiȘtergereO astfel de reteta trebuie pusa bine si incercata negresit. Tare intresanta si super apetisanta!!!
RăspundețiȘtergerePlace la mine tare mult! Am si eu o reteta asemanatoare si stiu ca este delicioasa! Arata super bine, ma faci sa salivez! Pupici!
RăspundețiȘtergere@Alexandra, multumesc! Pup
RăspundețiȘtergere@Alice, in ultima luna am facut-o de 3 ori... deci.. iti dai seama :) Si abia am reusit sa fac poze de final.. :) Pupici
@Adela, cred ca am vazut si reteta ta.. seamana destul de mult :) O voi incerca odata si pe a ta. Pup
Arata super bine si cred ca e un deliciu!Pup!
RăspundețiȘtergereImi place cocosul!Frumoasa prezentarea!
RăspundețiȘtergereArata ff bine si cred ca a fost tare delicioasa. Pup
RăspundețiȘtergereFoarte aratoasa dar clar si foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereArata minunat si e duper delicioasa:)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergere@Licuta, o combinatie foarte gustoasa. Pupici
RăspundețiȘtergere@Teo, multumesc! Pup
@Cristina, multumesc! Foarte buna este. Pup
@Haplea, mercic
@Maria, foarte buna este. Pupici
Hei , cu asta m-ai dat gata !!!! Ador cocosul !! ;)
RăspundețiȘtergereCea mai tare rulada vazuta in ultimul timp!
RăspundețiȘtergereAsa ceva nu asi refuza niciodata!
Am incercat reteta respectand cantitatile insa foile de napolitana nu se rulau, se spargeau. Am renuntat si le-am pus una peste alta, ca o napolitana. A iesit gustoasa
RăspundețiȘtergere@Cristian, ma bucur ca ai incercat reteta.. dar imi pare rau ca ai intampinat probleme. Toata pregatirea trebuie facuta respectand intocmai pasii: se pregateste amestecul de sirop si biscuiti, care se intinde cald pe foile de napolitana; apoi pregatesti "crema" de cocos, care se intinde calda deasupra amestecului de biscuiti, apoi se ruleaza. De la "crema" de biscuiti, si de la timpul de asteptare intre pregatirea cremelor, foaia de napolitana cu siguranta se va inmuia! Conteaza si calitatea foilor.. eu am avut surpriza sa mi se rupa la rulare, dar cu grija am rezolvat problema. Sper ca data viitoare sa-ti iasa bine! Cu drag, Simona
RăspundețiȘtergereIntr-adevar este minunata !
RăspundețiȘtergereEu am facut-o prima data in graba si am uitat sa pun nuca de cocos si cu toate astea a iesit foarte buna.
Si inca un lucru bun la ea este faptul ca si daca mananci dupa o saptama sau chiar si zece zile rulada isi pastreaza prospetimea si gustul placut(eu dupa ce am facut-o a trebuit sa ma internez,iar la intoarcerea acasa inca mai aveam in frigider o bucata cu care m-am delectat). Multumim pentru reteta .
Anonim, ma bucur ca ti-a fost de folos reteta. Cu cocos este si mai gustoasa, pe cuvant! :) Si da, este buna chiar si dupa o saptamana! Mie mi se pare ca-i mai buna dupa 2-3 zile de la pregatire, dar na.. este pararea mea.
RăspundețiȘtergereSanatate multa iti doresc, si-ti multumesc de vizita!
Arata super si cred ca este si gustoasa!
RăspundețiȘtergere