Oare ce nu am mai postat eu de mult?! Ati ghicit! O painica!! De data asta vin cu o varianta noua, absolut delicioasa!!
Ingrediente:
500
g faina
7
g drojdie uscata
150
ml sana
200
ml apa
2
linguri ulei de masline
2
lingurite sare
Faina
am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am
amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea,
iar apoi treptat apa calduta. La urma am adaugat uleiul, framantand bine-bine
cca 15 minute, pana ce aluatul devine elastic. Daca mai este nevoie mai
adaugati putina faina, cate o lingura treptat.
Bila
formata am pus-o intr-un vas pe care l-am acoperit cu un servet umed, si l-am
lasat la dospit 1 ora jumatate, intr-un loc caldut si ferit de curent.
Cand
aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa infainata si i-am dat forma,
apoi am pus-o intr-o tava si am mai lasat cca 30 minute la crescut.
In
acest moment am pornit si cuptorul la 220 grade. Dupa cele 30 de minute am
deschis usa cuptorului si am turnat in tava de jos o cescuta cu apa, apoi am
inchis usa foarte rapid.
Cu
ajutorul unei lame am crestat suprafata painii, fara a apasa prea tare.
Am
redus temperatura cuptorului la 200 grade si am bagat rapid painica in cuptor,
unde am copt-o 45-50 minute.
Super! Asta e ca cea irish aproape. vreau si eu sa degust, mai ai ? ;) Pupici
RăspundețiȘtergereM-ai atras cu mirosul! Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereCe grasuna este si ce bine arata:) O mananc din priviri ...yum!! Pupici!
RăspundețiȘtergereImi place foooooarte mult.Te pup!
RăspundețiȘtergereCe crescuta si pufoasa ti-a iesit. Asi rupe si eu un colt de paine. Pup!
RăspundețiȘtergereE perfecta pentru gustul meu si arata minunat!Pupici!
RăspundețiȘtergere@Antonina, n-a mai ramas nimic din asta... dar ptr tine mai framant una!! :) Pup
RăspundețiȘtergere@Fancy, cred ca asta-i farmecul painii... mirosul din bucatarie! :) Pupici
@Danutza, buna si grasa si usor de facut :) Pup
@Mihaela, ma bucur ca-ti place. Pupici
@Sara&Miki, serviti cu placere! Va pup
@Flory, sar`mana. Pup dulce
gata am salvat-o :) cum prima ocazie o incerc neaparat!!arata bestial!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereCe painica frumusica si buna ai facut....La reteta mea clasica am inlocuit uleiul cu lapte si iasa mult mai bina. Trebuie s-a execut si varianta aceasta. Te pup, draga mea.
RăspundețiȘtergere@Fantezie, astept sa vad postarea! Pupici
RăspundețiȘtergere@Ghiocela, am facut si cu lapte, dar eu am inlocuit la reteta d-voastra, apa cu laptele. A iesit super buna! Pupici
Cred ca a fost delicioasa pâinica ta!!!
RăspundețiȘtergereOare pot sa o fac in masina de paine??? ca nu am rabdare sa framant aluatul...
Super reteta...
Perfecta painica ta ,Simona!!!!Felicitari! Pupici
RăspundețiȘtergereFrumoasa pîinica ta!
RăspundețiȘtergere@Alex, nu vad de ce nu ar merge si la masina. Doar ca va trebuie sa pui ingredientele conform indicatiilor masinii, de obicei mai intai cele lichide apoi cele solide. Cred totusi ca va avea alt gust coapta in cuptor.. deci poti framanta la masina si coace la cuptor! Pupici
RăspundețiȘtergere@Maria, multumesc! Te pup
@Maya, sar`mana! Pupici
Foarte frumoasa, pufoasa si delicioasa!!!Pup!
RăspundețiȘtergereO pufosenie painica ta!! Sarbatori fericite! Pupici!
RăspundețiȘtergerePastreaza-mi si mie un colt!!! Pup
RăspundețiȘtergereDelicioasa clar aceasta paine!
RăspundețiȘtergere@Licuta, multumesc! Pupici
RăspundețiȘtergere@Adela, mercic! Sarbatori fericite si tie! Pup
@Cristina, un colt este al tau! Pupici
Tava cu apa o lasi pe parcursul coacerii in cuptor?
RăspundețiȘtergereCE VREA SA ZICA !150 ml sana ? CE ESTE SANA..PAINEA ARATA FOARTE BINE SI CRED CA E LA FEL DE BUNA..BRAVO
RăspundețiȘtergere