miercuri, 4 aprilie 2012

Mancare de spanac

Imi place primavara... poate pentru ca sunt nascuta in acest anotimp... Si mai ales imi plac legumele care apar acum. Spanacul si urzicile sunt cap de lista! Nu ma pot hotara inca care-i primul... :)
Azi am facut spanac... varianta mea, un pic mai dietetica, dar la fel de buna!!!

Ingrediente:
1 kg spanac verde
1 tija praz
4 fire usturoi verde
50 ml lapte
sare
piper


Frunzele de spanac le-am spalat bine in mai multe ape.
Intr-o oala mai mare am pus apa la fiert, iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat spanacul, lasandu-l sa se opareasca 5 minute. Am oprit putina zeama.
L-am pus la scurs intr- sita.
Intre timp am tocat marunt o tija de praz, pe care am pus-o la calit in putin ulei. 

Am tocat marunt spanacul, si l-am adaugat peste prazul calit.
 Am adaugat putina zeama ramasa de la oparit si am lasat cateva minute la fiert. 
Cand a scazut zeama, am adaugat laptele, iar apoi usturoiul tocat marunt.
Am lasat pe foc pana s-a fiert si usturoiul, apoi am stins focul.
Am servit spanacul alaturi de oua ochiuri.
 Pofta buna!!

20 de comentarii:

  1. Vreau si eu putin,bineinteles si cu ochiuri.E delicios,n-am mai mancat asa de ani!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu spanac proaspat simtim ca invie natura. Si eu am in plan spanac. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc si eu varianta ta! Cred ca e buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu spanacul il mananc doar crud,asa gatit nu stiu de ce dar nu-l pot manca deloc.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bun e spanacul! Si eu il fac tot cam la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun!! I Love It!! Chiar ieri am facut, eu prefer ochiurile mai facute si condimentate!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun tare!Am facut si eu acum cateva zile dar am pus si ceva carnita;)Mie imi place in orice varianta, dar ai mei nici nu vor sa auda, daca este fara carne:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun. Tot asa il face si mama, eu il mananc in schimb mai mult crud. Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  9. de vreo 2 saptamani am mancat aproape in fiecare seara spanac, poate din cauza primaverii sau ceva s-a intamplat ca nu ma mai saturam de el: cu oua, cu porumb, cu paste, e grozav de bun!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Flory, o portie este a ta!! Pup
    @Sara&Miki, asa este, daca nu-i primavara parca nu merge asa bine spanacul! Pup
    @Fancy, ti-o recomand! Mai ales ca nu are faina.. deci merge la dieta :) Pupici
    @Mihaela, si eu sunt tocmai invers! :)) Pup
    @Carmen, trec pe la tine sa mai papa o portie! :) Pupici
    @Adela, eu in schimb prefer ochiurile mai putin facute :) Pupici
    @Licuta, am papat la mama cu carnita, dar parca tot varianta asta imi place cel mai tare! Pupici
    @Antonina, nu stiu de ce dar nu prea ma impac cu el crud... :) Pupici
    @Kadia, nu am incercat inca in combinatie cu porcumb sau paste.. O idee foarte buna! Pupici
    @Ghiocela, si eu la fel!!! Pup
    @Danutza, acum trec sa pap ceva bun de la tine! Pup
    @Haplea, cui nu-i place?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Exact spanac am pregatit eu azi!Si l-am mancat cu o pofta.....doamne,doamne:)!!! Love It:X! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place spanacul iar reteta ta suna tare bine :)))
    Papa bun !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Maria, si eu am sa repet reteta cat mai curand! Pup
    @Laura, multumesc! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. La mine spanacul e pe primul loc , insa pap si urzici, ador ciorbita de urzici cu afumatura si franjuri de ou !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Adina, si mie-mi place mult spanacul... dar, ca si tine, ador urzicile!! Din pacate nu le-am facut niciodata ciorbita... dar e o idee! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ador spanacul.
    Este una din mancarurile mele preferate de care mi se face pofta foarte des.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Bucate apetisante, si eu patesc asta cu pofta! Pupici

    RăspundețiȘtergere