Bunica mea inca mai practica sistemul de carne de porc la cazan/borcan... Stiu... un mare deliciu. Ptr a nu se strica pe perioada de vara, mama baga carnea in pungi, la congelator. Si uite asa in plina vara/toamna am gasit o punga de carne afumata... Si cum era in plan o varza calita, am combinat cele doua si am impacat toate poftele noastre.
Ingrediente:
1/2 varza alba
cca 10-12 bucati carne afumata
1 ceapa potrivita
rosii in bulion
marar
ulei
Am pus la calit ceapa tocata marunt.
Cand a devenit aurie am adaugat bucatile de carne afumata.
Am adaugat si rosiile in bulion si am lasat cca 1 min. (aici am uitat sa pozez).
Am pus si varza tocata marunt (si frecata cu sare mare) si 100 ml ulei, si am lasat sa "fiarba" cca 30 min.
Cand varza era aproape gata, am pus marar tocat si am mai lasat 10 min.
A iesit o bunatate, pe care am servit`o cu ardei iute si mamaliga (n`am poze cu mamaliga ptr ca era inca pe foc, iar apoi n`am mai apucat sa pozez :P)
Adica ma omori de luni!Varza si afumatura numai profanii nu o plac!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo, ai mare dreptate.. Dar nu vreau sa te omor! Te pupic
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!! O ador si cu mamaliguta calda, e o nebunie! Pup!
RăspundețiȘtergerevai de cand nu am mai papat , si eu o ador !!!!!
RăspundețiȘtergereLicuta, ai dreptate.. eu as manca varza cu mamaliga aproape zilnic :)) Pupici
RăspundețiȘtergerePisicutz, iti trimit o portie! Pup
RăspundețiȘtergereCu mamaliga este super buna!
RăspundețiȘtergereCristina, fara mamaliga parca n`are farmec :) Pup
RăspundețiȘtergereVreau si eu.Eu nu fac deoarece copila mea nu are voie varza deloc,si culmea este ca ii place la nebunie.Dar vin la tine si ma servesc.Te pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar, te astept cu mare drag! De cate ori voi face varza te invit pe furis sa nu ne prinda fetita ta :) Te pup
RăspundețiȘtergereDelicioasa papica!! sunt fan afumatura si de varza nu mai zic..
RăspundețiȘtergereAntonina, iti ofer o portie! Pup
RăspundețiȘtergere