Așadar, ptr azi o rețetă de sezon!
Ingrediente:
1 castron marisor de urzici
1 ceapa
1 lingura faina
3 catei usturoi
ulei
sare
ptr. servit:
mamaliga
ou ochi
carne de la untura
Urzicile culese si bine curatata si spalate
in mai multe ape, le-am pus la oparit cca 10 minute.
Am scos urzicile, iar
zeama am dat-o deoparte, fara a o arunca. Urzicile le-am lasat putin la scurs,
apoi le-am tocat marunt pe un tocator, si le-am pus intr-un castron impreuna cu
lingura de faina. Am amestecat energic.
Intre timp am calit ceapa, am adaugat
urzicile si si un polonic de zeama si am lasat sa clocotesca putin. Am potrivit
de sare, am adaugat si usturoiul pisat, iar cand urzicile au prins consistenta,
am oprit focul.
Zeama ramasa de la urzici este un adevarat medicament la pahar (foarte
bun pentru detoxifierea organismului), asa ca ar fi pacat s-o aruncam.
Am servit urzicile alaturi de mamaliga calda, un ou ochi si o bucata de
carne de la untura.
Pentru perioada de post, se va renunta la ou si carne, si avem o delicioasa mancarica!
Pofta buna!
chiar buna, am facut si eu!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca sunt delicioase urzicile preparate asa.
RăspundețiȘtergere