Ingrediente:
o bucata de muschi de cca 1 kg
5-6 catei de usturoi
ulei/untura porc
sare
legume ptr garnitura
Usturoiul l-am curatat si l-am taiat in 4-5. Bucata de muschi am
curatat-o, apoi am crestat-o din loc in loc cu un cutit, iar in crestaturi am
pus cate o bucata de usturoi.
Intr-o tigaie am pus putin ulei in care am prajit
carnea pe toate partile, doar atat cat sa se albeasca si sa prinda o mica
crusta. Astfel carnea se va coace mult mai bine.
Intr-un vas de ceramica
(incalzit in prealabil in cuptor) am pus untura de porc, bucata de muschi si o
cana de apa fierbinte, si am acoperit vasul cu o folie de aluminiu.
Am dat la
cuptor pentru cca 2 ore, intorcand din cand in cand carnea si completand cu apa
daca mai este cazul. Inainte cu cca 20 minute, am descoperit vasiul si am lasat
carnea sa se rumeneasca frumos.
Ca si garnitura am sotat in ulei de masline, in care am calit 2 catei
de usturoi (pe care i-am scos inainte sa se arda), legume mexicane congelate.
Iar ca salata am scos de la camara varza rosie acra.
Pofta buna va doresc!
simplu si gustos!
RăspundețiȘtergereSimonel, ce bunatate de muschiulet ai preparat!
RăspundețiȘtergerepupici!
Arata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere