Ingrediente:
500 g faina
220 ml apa calduta
7 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 plic zahar cu aroma de rom
50 ml ulei pentru framatat
ulei pentru prajit
Faina am cernut-o intr-un bol, adaugand drojdia, zaharul si sarea, iar la final treptat apa calda.Cantitatea de apa poate varia de la un tip de faina la altul, de aceea ar fi bine sa o adaugati treptat, pana ce aluatul prinde consistenta. Am adaugat cate putin ulei, si am framantat aluatul cateva minute pana a devenit elastic. Am lasat la crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a triplat volumul, am rupt bucati din el, pe care le-am aplatizat, punand in centru cate o jumatate de lingurita de ciocolata/gem, iar apoi am strans capetele. Am prajit gogosile in ulei incins pentru cateva minute.
Pofta buna!
Vreau si eu macar una.Pupici
RăspundețiȘtergereAm facut si eu zilele trecute simple.....mmm.....tare bune gogosicile astea!
RăspundețiȘtergereHm...cat sunt de gustoase !
RăspundețiȘtergereEu de obicei le fac goale si apoi le umplu....trebuie incercata si reteta ta !
Ce pofta mi-ai facut!!
RăspundețiȘtergerePfff, ce pofte ne faci :P :))))) Fa acum cat e timp :)))) Va pupacim!
RăspundețiȘtergereTentante rau gogosile astea ale tale Sim0.Mi-ai facut o mare pofta.Pupici
RăspundețiȘtergere