miercuri, 30 septembrie 2015

Gogosi umplute

A venit toamna.. ploaia asta urata parca imi accentueaza starea de lene.. :) Dar pentru mine vremea asta inseamna aluaturi.. cuptor fierbinte.. De data asta a fost aluat, dar fara cuptor: gogosi prajite in ulei! Si umplute! Reteta ii apartine lui Stefy, al carui blog il stiam atat de bine, dar pe care d-na Geta Cipaianu mi l-a dat la rasfoit in "Provocarea secreta" :) Stefy a umplut gogosile cu dulceata de capsuni, eu cu ciocolata pentru al meu barbat, si gem de gutui pentru mine.

Ingrediente:
500 g faina
220 ml apa calduta
7 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 plic zahar cu aroma de rom
50 ml ulei pentru framatat
ulei pentru prajit


Faina am cernut-o intr-un bol, adaugand drojdia, zaharul si sarea, iar la final treptat apa calda.Cantitatea de apa poate varia de la un tip de faina la altul, de aceea ar fi bine sa o adaugati treptat, pana ce aluatul prinde consistenta. Am adaugat cate putin ulei, si am framantat aluatul cateva minute pana a devenit elastic. Am lasat la crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a triplat volumul, am rupt bucati din el, pe care le-am aplatizat, punand in centru cate o jumatate de lingurita de ciocolata/gem, iar apoi am strans capetele. Am prajit gogosile in ulei incins pentru cateva minute.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Am facut si eu zilele trecute simple.....mmm.....tare bune gogosicile astea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm...cat sunt de gustoase !
    Eu de obicei le fac goale si apoi le umplu....trebuie incercata si reteta ta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfff, ce pofte ne faci :P :))))) Fa acum cat e timp :)))) Va pupacim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tentante rau gogosile astea ale tale Sim0.Mi-ai facut o mare pofta.Pupici

    RăspundețiȘtergere