Ingrediente:
Ptr. chiftelute:
500 g carne de vitel tocata
1 legatura mica marar
1 legatura mica patrunjel
2 fire ceapa verde
3 catei usturoi pisati
2 oua mici
sare
piper
Ptr. marinata:
500 ml suc de rosii cu pulpa
2 cepe rosii
1 catel usturoi ras
60 ml vin roze
1 lingura otet de mere
2 foi dafin
1 varf cutit cimbru
sare
fulgi de ardei iute
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma
rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca. Le-am scos pe un platou, pe un servet de
hartie pentru a absorbi grasimea.
Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si
usturoiul ras. Am adaugat o cana de apa si am lasat pana s-a inmuiat ceapa,
apoi am pus sucul de rosii, vinul, otetul si restul condimentelor. Am lasat sa
fiarba cca 15-20 de minute.
Intr-un vas de ceramica (incalzit in prealabil in cuptor) am pus o
parte din sos, apoi chiftelutele si restul de sos. Am dat la cuptor pentru 30
de minute.
Am servit chiftelutele alaturi de piure de cartofi si muraturi.
Pofta buna
gand la gand! :) eu propun sa facem schimb de farfurii.
RăspundețiȘtergereBune chiftelute ai facut!
RăspundețiȘtergereEi Simona draga...gusturile noastre au fost cam pe aproape: amadoua am pregatit chiftelute.
RăspundețiȘtergereSa nu razi de mine ar..eu nu am facut chiftelute marinate niciodata, pentru ca nu e una din mancarile preferate ale familiei, desi supa de rosii mancam, ar sosul de la chiftelutele marinate, nu prea e agreat !
Arata minunat chiftelutele si sigur au fost foarte apreciate de cei ce le-au gustat.
Sa ai o duminica senina, te tzuc !
pe gustul Dianei sunt.Pup!
RăspundețiȘtergere