Luna aceasta gazda provocarii Weekend cu spor, nu-i nimeni alta decat draga mea prietena Meri! Si cum ea este o draguta, ne-a dat sa alegem din trei teme: aperitive, salate si prajituri. Dupa ce am rasfoit, si facut liste, am trecut la favorite.. treburi d-astea de le fac de fiecare data, m-am hotarat la aceasta prajitura, care desi nu a iesit foarte aspectoasa, este absolut delicioasa, parfumata, potrivit de pufoasa, dar si usor umeda.. ce sa mai, prajitura perfecta, fara prea multe pretentii la ingrediente!
Ingrediente:
5 oua
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml ulei
330 ml iaurt cu afine
180 g faina
330 g gris
coaja rasa lamaie
1 plic praf de copt
sare
afine din dulceata
Sirop:
150 g zahar
300 ml apa
esenta vanilie
zeama de la o lamaie
Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de
sare. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat treptat uleiul si iaurtul. Am dat
mixerul de-oparte si am luat un tel in forma de para, incorporand usor praful
de copt cernut impreuna cu faina, coaja rasa de lamaie, grisul si la urma afinele
din dulceata, lasate la scurs in prealabil.
Compozitia am pus-o intr-o tava (26/38) unsa cu ulei. Deasupora
aluatului am mai pus cateva linguri de afine din dulceata, apoi am dat tava la
cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora la 1800C, sau pana trece
testul scobitorii, oricum minim 40 minute.
Cand prajitura s-a copt frumos, am scos-o din cuptor si am lasat prajitura
sa se racesca in camara.
Intre timp am pregatit siropul din ingredientele date, lasandu-l si pe
acesta sa se raceasca.
Am portionat prajitura rece, am turnat siropul, si am mai lasat cateva
ore sa-si absoraba bine siropul.
O prajitura absolut delicioasa!!!
Eeeee, ce alegere faina!
RăspundețiȘtergereSi cu afine, yummmmm!
Noua ne-a placut mult aceasta prajitura, in special cu visine.
Afine nu am avut, dar cu prima ocazie, am sa incerc si eu combinatia asta.
Pup, Simo si multumesc pentru participare!
Cu afine,este super buna cred.Pup!
RăspundețiȘtergereSuperbuna, faina ideea!
RăspundețiȘtergerecred ca s-am colorat de la afine...iata ceva original!
RăspundețiȘtergereMeri, multumesc ptr reteta!! Foarte buna si parfumata prajitura! Sa nu uit, si spornica!! Pup
RăspundețiȘtergere@Mihaela, afinele sunt bune oricand, oricum! Pupici
@Teo, multumesc! Pupici
@Cristina, o culoare tare faina avea inainte de coacere, de la iaurtul de afine.. dar dupa coacere s-a cam inchis la culoare. Dar de buna, a fost foarte! :) Pupici
Am facut reteta. Foarte buna. Felicitari
RăspundețiȘtergere