luni, 15 iunie 2015

Prajitura Revani cu afine


Luna aceasta gazda provocarii Weekend cu spor, nu-i nimeni alta decat draga mea prietena Meri! Si cum ea este o draguta, ne-a dat sa alegem din trei teme: aperitive, salate si prajituri. Dupa ce am rasfoit, si facut liste, am trecut la favorite.. treburi d-astea de le fac de fiecare data, m-am hotarat la aceasta prajitura, care desi nu a iesit foarte aspectoasa, este absolut delicioasa, parfumata, potrivit de pufoasa, dar si usor umeda.. ce sa mai, prajitura perfecta, fara prea multe pretentii la ingrediente!

Ingrediente:
5 oua
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml ulei
330 ml iaurt cu afine
180 g faina
330 g gris
coaja rasa lamaie
1 plic praf de copt
sare
afine din dulceata
Sirop:
150 g zahar
300 ml apa
esenta vanilie
zeama de la o lamaie


Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat treptat uleiul si iaurtul. Am dat mixerul de-oparte si am luat un tel in forma de para, incorporand usor praful de copt cernut impreuna cu faina, coaja rasa de lamaie, grisul si la urma afinele din dulceata, lasate la scurs in prealabil.
Compozitia am pus-o intr-o tava (26/38) unsa cu ulei. Deasupora aluatului am mai pus cateva linguri de afine din dulceata, apoi am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora la 1800C, sau pana trece testul scobitorii, oricum minim 40 minute.
Cand prajitura s-a copt frumos, am scos-o din cuptor si am lasat prajitura sa se racesca in camara.
Intre timp am pregatit siropul din ingredientele date, lasandu-l si pe acesta sa se raceasca.
Am portionat prajitura rece, am turnat siropul, si am mai lasat cateva ore sa-si absoraba bine siropul.
O prajitura absolut delicioasa!!!

6 comentarii:

  1. Eeeee, ce alegere faina!
    Si cu afine, yummmmm!
    Noua ne-a placut mult aceasta prajitura, in special cu visine.
    Afine nu am avut, dar cu prima ocazie, am sa incerc si eu combinatia asta.
    Pup, Simo si multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca s-am colorat de la afine...iata ceva original!

    RăspundețiȘtergere
  3. Meri, multumesc ptr reteta!! Foarte buna si parfumata prajitura! Sa nu uit, si spornica!! Pup
    @Mihaela, afinele sunt bune oricand, oricum! Pupici
    @Teo, multumesc! Pupici
    @Cristina, o culoare tare faina avea inainte de coacere, de la iaurtul de afine.. dar dupa coacere s-a cam inchis la culoare. Dar de buna, a fost foarte! :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut reteta. Foarte buna. Felicitari

    RăspundețiȘtergere