Ingrediente:
1,5 kg capsuni
1 kg zahar
Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat in mai multe ape si
le-am taiat in 4. Intr-un castron adanc al pus un strat de zahar si unul de
capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar.
Am stropit totul cu zeama de la o lamaie si am dat vasul la frigider pana a
doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a
topit.
Cu o paleta am scos capsunile, iar zeama ramasa am pus-o intr-un vas in
care am fiert dulceata. Am fiert siropul la foc mic pana s-a legat bine (pe o
farfurie rece am pus o picatura, iar aceasta si-a pastrat forma), apoi am
adaugat capsunile si am lasat sa fiarba vre-o 45 de minute.
Intre timp am
pregatit borcanele, le-am spalat bine si le-am uscat in cuptor. Dulceata
fierbinte am pus-o in borcanele calde (4 borcane de 400g), deasupra am pus capacele curate si
uscate. Am intors borcanele cu capacul in jos, si le-am infasurat intr-o
patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.
Nu ca-i a mea, dar a iesit cea mai parfumata dulceata de capsuni pe
care am mancat-o!
O sa va spun si cat de bine a tinut.
Preferata mea!!!
RăspundețiȘtergereMi-ai făcut poftă. Sper să mai găsesc căpșuni când ajung acasă. Pupici.
RăspundețiȘtergereParfumata si gustoasa.Imi place.Pup!
RăspundețiȘtergereCopilul si sotul meu o adora, eu o prefer pe cea de visine.
RăspundețiȘtergere