Azi va voi prezenta reteta de ardei bulgaresti inspirata de la Flory, caruia ii multumesc!!
Ingrediente:
500 g ardei iuti bulgaresti
350 ml otet de vin
700 ml apa
1 lingura rasa sare gronjoasa
1 lingurita zahar
4 frunze de dafin
boabe piper
boabe mustar
Am spalat ardeii, apoi i-am asezat in borcane, asezandu-i usor pentru a nu-i rupe. In prealabil, pe fundul fiecarui borcan am asezat cate un ardei chilli, pentru a-i iuti si pe ceilalti.
Intr-un vas am pus apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si boabele de mustar. Am lasat amestecul pe foc pana a inceput sa clocoteasca, apoi l-am turant fierbinte, peste ardeii.
Intr-un vas am pus apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si boabele de mustar. Am lasat amestecul pe foc pana a inceput sa clocoteasca, apoi l-am turant fierbinte, peste ardeii.
Am infiletat, iar borcanele le-am infasurat intr-o patura si le-am lasat pana a doua zi.
Abia asteptam sa-i servim langa o ciorbita acra!
Eu asa-i conserv de mult timp,sunt foarte buni.Te pup!
RăspundețiȘtergereAzi am pus si eu :) Nu putem lipsi sarmalutele sau ciorbica de un asa acompaniament!
RăspundețiȘtergere@Cristina, multumesc de invitatie si de vizita! Pup
RăspundețiȘtergere@Mihaela, si mama la fel, si tare ne mai plac! Pup
@truedelights, deci nu-s singura care pune conserve asa tarziu.. :) Pup
Sunt forte buni.Multumesc.
RăspundețiȘtergere